1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ öğrencileri Kore’ye gidiyor 
DAÜ öğrencileri Kore’ye gidiyor 

DAÜ öğrencileri Kore’ye gidiyor 

DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri değişim programıyla ilk kez 2018 - 2019 Akademik Yılı Güz Dönemi eğitimleri için Kore’ye gidiyor.

A+A-

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi uluslararası bağlantıları ile fark yaratmaya devam ediyor. DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri değişim programıyla ilk kez 2018 - 2019 Akademik Yılı Güz Dönemi eğitimleri için Kore’ye gidiyor.

Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları ve Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğtiminin verildiği ve 850’nin üzerinde öğrencisi olan DAÜ Turizm Fakültesi, her yıl değişik uygulamalarıyla fark yaratmaya devam ediyor. 2018 DAÜ Giriş Sınavı öncesinde açıklamalarda bulunan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi öğretim üyelerinin yapmış olduğu yayınlarla Avrupa’da 1’inci, dünya genelinde 2’nci sırada yer aldığını, Fakültenin ise dünyada 13’üncü, Avrupa’da da 4’üncü sırada bulunduğunu ifade etti. 

Amaç Dünya İle Rekabet Edebilen Mezunlar Vermek
DAÜ öğrencilerinin İtalya, Çin, Amerika ve İngiltere’ye gittiklerinden bahseden Prof. Dr. Kılıç, bu yıl Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Gastronomi öğrencilerinin farklı kültürleri görme ve eğitim alma amacıyla ilk kez Uzak Doğu’ya gideceklerini açıkladı. Güney Kore’nin Woosong Üniversitesi’ne değişim projeleri kapsamında yapılan anlaşmalarla öğrencilerin kabul alındığını ve Uzak Doğu olmasından dolayı bunun bir ilk olduğunu belirtti. Bu değişim programlarına çok önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Kılıç, uluslararası ilişkileri geliştirme hedefiyle hareket ederek öğrencilere yeni bir vizyon katmayı ve sadece ülkemizde değil dünyayla rekabet edebilecek mezunlar vermeyi amaçladıklarını vurguladı. 

Dünya’ca Ünlü Michelin Yıldızlı Şef İlk Kez KKTC’de
Turizm ve Otel İşletmeciliği eğitiminin yanı sıra Gastronomi ve Mutfak sanatları eğitiminde de her geçen yıl daha iyi hale gelindiğini ifade eden Prof. Dr. Kılıç, bu çerçevede davet edilen İngiltere’nin 2 Michelin yıldızlı şeflerinden Tom Aikens’i ağırladıklarının ve sadece ada genelinde değil uluslararası gastoronomi çevrelerinde de çok büyük ses getirdiklerini söyledi. Aikens’in 2 Michelin yıldızlı restoranına bu yıl ilk kez 3 öğrencinin kabul edilmesinin önemine de dikkati çeken Prof. Dr. Kılıç, “Demek ki yapmış olduğumuz eğitim dünya genelinde kabul görüyor.” idafelerini kullandı. Turizm alanı ile ilgilenen ve sınava girecek adaylar için doğru tercihin DAÜ Turizm Fakültesi oduğunu ifade eden Prof. Dr. Kılıç, sınava girecek adaylara başarılar diledi.
 

Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur
Etiketler :