1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DAÜ gözdağı verdi: 27-23
DAÜ gözdağı verdi: 27-23

DAÜ gözdağı verdi: 27-23

Kadınlar Hentbol Ligi’nde DAÜ, güçlü rakibi UKÜ’yü mağlup etmeyi başardı

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Kadınlar Ligi’nde grup karşılaşmalarında son haftanın kritik maçında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’ni 27-23 mağlup ederek rakibinin Play-off’a avantajlı başlamasına engel oldu. Karşılaşmada DAÜ takımının yıldız ismi Doğaç Tosun kaydettiği 14 golle galibiyette başrol oynadı.
Grup karşılaşmalarının ilk devresinde oynanan maçta UKÜ’nün kazandığı maç DAÜ açısından çok önemliydi. Zira DAÜ bu maçtan da mağlup ayrılsaydı play-off serisine 1-0 yenil başlayacaktı. Ancak bunun farkında olarak maça iyi hazırlanan Mağusa temsilcisi maçı kazanarak serinin 0-0 başlamasını sağladı.

DAÜ oynadı, UKÜ baktı
Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi DAÜ oldu. Özellikle savunmada çok dirençli bir ilk 10 dakika geçiren DAÜ’de hücumlardaki başarılı ve bitirici atışlar farkın bir anda açılmasına sebep oldu. Sürekli hücumu düşünen fakat geride savunma kurgusunu bir türlü oturtamayan UKÜ’nün hatalarını iyi değerlendiren DAÜ Doğaç, Ayşe ve Deni ile arka arkaya goller buldu. Farkın açılmasıyla ilk devrenin son bölümlerine doğru silkinen ve bir nebze de olsun ofansif gücünü sahaya yansıtmaya çalışan UKÜ farkı az da olsa kapatmayı başardı ve ilk devre 14-8 DAÜ üstünlüğünde tamamlandı.

Doğaç’tan etkileyici performans
İkinci devrede ise UKÜ takımı daha etkileyici bir başlangıç yaptı. Emine ve Büşra ile arka arkaya goller bulan UKÜ farkı bir ara 2 sayıya kadar indirdi. Ancak bu baskının altından kalkmasını bilen DAÜ takımı oyunda kontrolü tekrardan eline aldı. Kaleci Makbule Nurtunç’un kritik kurtarışlarıyla maça tutunan DAÜ’de savunmadaki sert oyun etkili oldu. İkinci devrenin tamamında üzerinde bir oyuncuyla oynayan Doğaç Tosun ise bu noktada tecrübesini konuşturdu ve doğru yerlere doğru koşular yaparak takımına goller kazandırdı. Maçın son bölümünde de DAÜ üstünlüğünü sürdürdü ve maç 27-23 ev sahibi ekibin üstünlüğünde tamamlandı.

--------------------------------------------------------------

Salon: Lala Mustafa Paşa
Hakemler: Halim Güdenoğlu, Tolga Kınacı
DAÜ: Ceren Keskiner, Ayşe Kartal, Çağla Cesur, Tuğçe Kartal, Emine Hızlıer (1), Birsen Nurtunç (2), Doğaç Tosun (14), Seval Tosunlar, Ayşe Mullacuma (3), Emine Kömürcügil, Nazlı Koruk, Denitsa Koleva (7), Makbule Nurtunç, Meryem Bozkurt, Damla Lisaniler, Sıdıka Nurtunç
UKÜ: Betül Çamlı (5), Nejla Şahbaz, Esmahan Şahin, Büşra Çete (6), Raife Öztürk, Fatma Ayaz, Emine Bayar (3), Nahide Sorel, Şerife Güleş, Cansın İskender (2), Esin Bozlar, Melisa Özer (5), Beliz Özügüney (2), Ayşe Şahin, Azize Kartal
İki dakika cezası alanlar: Çağla Cesur, Birsen Nurtunç, Ayşe Mullacuma (DAÜ) -  Cansın İskender, Melisa Özer, Beliz Özügüney (UKÜ)
Kırmızı kart: Çağla Cesur (DAÜ)

 

Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur