1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DAÜ finale göz kırptı
DAÜ finale göz kırptı

DAÜ finale göz kırptı

Hentbol Kadınlar Ligi’nde DAÜ, UKÜ’yü mağlup ederek final yolunda avantajı ele geçirdi

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Kadınlar Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin ardından finale yükselecek olan takımı belirleyecek olan maçta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) karşı karşıya geldi. CIU Arena’da oynanan karşılaşmayı 21-19 kazanan DAÜ seride 1-0 öne geçti ve final için büyük avantaj yakaladı. Bu akşam saat 19.00’da serinin ikinci maçı Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynanacak. Karşılaşmayı DAÜ’nün kazanması halinde Mağusa temsilcisi finale adını yazdıran takım olacak.

DAÜ hatalardan faydalandı
CIU Arena’da oynanan karşılaşma çok çekişmeli anlara sahne oldu. İki takımın da denk bir mücadele ortaya koyduğu maçta DAÜ maçta bir adım önde olan taraftı. Rakibine oranla savunmada daha dirençli bir oyun sergileyen DAÜ takımında özellikle kanat oyuncuları UKÜ oyuncularının hatalarından faydalanarak goller buldu. UKÜ takımında ise savunmadaki yumuşak oyun rakibin kolay goller bulmasına olanak sağladı. UKÜ takımı her ne kadar DAÜ’nün yıldızı Doğaç Tosun’u Cansın İskender’le durdurmayı başarsa da diğer oyuncuların ortaya koyduğu performans Mağusa temsilcisine galibiyeti getirdi.

DAÜ kazanırsa finalde
İlk devrede DAÜ takımı çok etkili bir oyun ortaya koymayı başardı. Özellikle UKÜ’nün hücuma çıkarken kaptırdığı basit toplarla birçok gol bulan DAÜ takımında takımın Bulgar oyuncusu Deni Koleva kaydettiği 7 golle galibiyette önemli rol oynadı. İlk devre DAÜ’nün 15-10 üstünlüğünde tamamlandı. İkinci devreye daha derli toplu başlayan UKÜ takımı arka arkaya goller bularak oyunda dengeyi sağlamayı başardı. Ancak kaçırılan basit goller ve yine savunmada yapılan hatalar UKÜ’yü bir türlü maça ortak edemedi. DAÜ takımı skor üstünlüğünü de koruyarak maçtan 21-19 üstünlükle ayrıldı. Mağusa temsilcisi bu akşam oynanacak maçta UKÜ’yü mağlup etmesi halinde seride durumu 2-0 yapacak ve finalde YDÜ’nün rakibi olacak. Karşılaşmayı UKÜ kazanırsa seri 3.maça taşınacak ve finale yükselecek ekip bu kez CIU Arena’da belirlenecek.

Karşılaşmanın sonunda ufak çaplı bir gerginlik yaşanırken olaylar kısa sürede önlendi.

-------------------------------------------------------------------

Salon: CIU Arena
Hakemler: Osman Atakan, Derviş Atakan
UKÜ: Betül Çamlı (4), Nejla Şahbaz, Esma Şahin (2), Büşra Çete (2), Raife Öztürk, Fatma Ayaz (4), Emine Bayar (1), Nahide Sorel (1), Şerife Güleş, Cansın İskender, Melisa Özer (4), Beliz Özügüney, Ayşe Şahin, Azize Kartal
DAÜ: Ayşe Kartal (1), Çağla Cesur (4), Tuğçe Kartal, Emine Hızlıer (2), Birsen Nurtunç (2), Doğaç Tosun (3), Seval Tosunlar, Ayşe Mullacuma (1), Emine Kömürcügil, Nazlıhan Koruk, Deni Koleva (7), Makbule Nurtunç, Ceren Keskinerler, Meryem Bozkurt, Damla Lisaniler (1), Sıdıka Nurtunç
İki dakika cezası alanlar: Betül Çamlı (2), Büşra Çete, Cansın İskender (2) (UKÜ) – Emine Hızlıer, Ayşe Mullacuma, Deni Koleva (DAÜ)

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur