1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DAÜ Eczacılık, Nijerya’da akredite edildi
DAÜ Eczacılık, Nijerya’da akredite edildi

DAÜ Eczacılık, Nijerya’da akredite edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi, Nijerya Eczacılar Konseyi (The Pharmacists Council of Nigerya-PCN) tarafında akredite edildi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi, Nijerya Eczacılar Konseyi (The Pharmacists Council of Nigerya-PCN) tarafında akredite edildi. 28-29 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetlemelere Nijerya Eczacılar Konseyi Başkanı Mohammed N. A. Elijah ve Konsey Eğitim ve Staj Bölüm Başkanı Dr. Idoko Anthony Sule katıldı.

Denetlemeler kapsamında öncelikle DAÜ Eczacılık Fakültesi’ni ziyaret eden heyet DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Vekili Doç. Dr. H. Ozan Gülcan ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aybike Yektaoğlu ile bir araya geldi. Eczacılık Fakültesi’nde çeşitli incelemelerde bulunan heyete fakültenin faaliyetleri, altyapısı, eğitim kalitesi, laboratuvarlar, öğrencilere verilen barınma ve beslenme hizmetleri, kurumsal yapı, üniversite ve devlet desteği, sürdürülebilir kalite ve mali yapı ve uluslararası statüsü hakkında bilgiler verildi.

Denetlemeler kapsamında DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr.Cem Tanova ve Prof. Dr. M. Yaşar Özden ile DAÜ Rektörlük Ofisi’nde bir araya gelen heyet, DAÜ hakkında geniş bilgiler alarak üniversitenin akreditasyon çalışmaları ve kaliteye verdiği önem hakkında bilgilendirildiler. Gerçekleştirilen söz konusu ziyaret sırasında DAÜ Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gülcan, Dekan Yardımcısı Yektaoğlu, Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi ve eski dekanı Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin ile DAÜ Personel İşleri Müdürü Özlem Avcı da hazır bulundu. 

Temaslar sonrasında DAÜ Rektörlüğünde toplantı düzenleyen Nijerya Eczacılar Konseyi Başkanı Mohammed N. A. Elijah gözlemleri sonucunda oluşturdukları raporu açıkladı. DAÜ Eczacılık Fakültesi’ni konsey olarak akredite ettiklerini bildiren Elijah, ayrıca konsey hakkında bilgiler de verdi. Prof. Dr. Osam, Eczacılık Fakültesi’nin aldığı akreditasyon nedeniyle son derece gururlu ve onurlu olduklarını kaydederek DAÜ’nün eğitim kalitesinden ödün vermeyen bir üniversite olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Osam, DAÜ Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan Nijerya uyruklu öğrencilerin Nijerya Eczacılar Konseyi tarafından verilen akreditasyon sayesinde ülkelerindeki şartları tamamladıktan sonra mesleklerini hemen icra edebileceklerini bildirdi. Prof. Dr. Osam, konuşmasında, DAÜ’nün kaliteye yatırım yapan bir üniversite olduğuna da vurgu yaptı.

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur
Etiketler :