1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DAÜ, Cumhurbaşkanı Adayı Arif Salih Kırdağ`ı konuk etti
DAÜ, Cumhurbaşkanı Adayı Arif Salih Kırdağ`ı konuk etti

DAÜ, Cumhurbaşkanı Adayı Arif Salih Kırdağ`ı konuk etti

“Ülkeler Üniversitelerde Kurulur” konulu söyleşinin ilk konuğu Arif Salih Kırdağ oldu

A+A-

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü'ne bağlı Fikir ve Münazara Kulübü tarafından organize edilen ve 2015 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri adaylarının konuk olarak katılacakları “Ülkeler Üniversitelerde Kurulur” konulu söyleşinin ilk konuğu Arif Salih Kırdağ oldu.

Kırdağ “Ülkeler Üniversitelerde Kurulur” konulu söyleşi kapsamında bir ülkenin geleceği açısında gençlerin ve üniversitelerin öneminin altını çizdi. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ni genel olarak değerlendiren Kırdağ, bu sürecin ve seçim sonucunun KKTC halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Kıbrıs'ta toprak tavizine kesinlikle karşı olduğunu belirten Kırdağ eğer seçilirse toprak tavizi vermeden Rum kesimi ile yaşanılan sorunun çözümünü sağlamaya çalışacağını söyledi. Bu çözüm sırasında hiç kimsenin yaşadığı yerden zorunlu bir göçe maruz kalmamalarını sağlayacağını da ifade eden Kırdağ, toprak tavizi ve göçmenlik olmadan siyasi çözümün şart olduğunu vurguladı.

Kırdağ, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’ı Ziyaret Etti
Arif Salih Kırdağ, söyleşi öncesinde DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a da nezaket ziyaretinde bulundu. DAÜ ile igili geniş bilgiler alan Kırdağ, DAÜ’nün ülkenin en önemli eğitim kurumlarının başında geldiğini ve DAÜ’de böyle bir etkinliğe katılıyor olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam da Kırdağ’a seçimlerde başarılar dileyerek, KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ülkeye ve KKTC halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur