1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ BİR-SEN, Mağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyor…
DAÜ BİR-SEN, Mağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyor…

DAÜ BİR-SEN, Mağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyor…

Mağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyüş başlatan DAÜ BİR-SEN üyeleri dün gece Aslanköy’de konaklayıp, bu sabah kaldıkları yerden yürüyüşe devam ederek Başbakanlık önüne gelmeyi hedefliyorlar.

A+A-

Gamze BAYKUR

DAÜ BİR-SEN, DAÜ’de Toplu İş Sözleşmesini imzalayabilmek için sürdürdükleri görüşmelerde uzlaşıya varamadıkları gerekçesiyle başlattıkları pankart açma eyleminin ardından eylem şeklini değiştirerek yürüyüş eylemine başladılar. Toplu İş Sözleşmesi düzeninin ortadan kaldırılmak istenmesi ve görüşmelerin sonlandırılmasını protesto etmek için dün sabah Mağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyüş başlatan DAÜ BİR-SEN üyeleri dün gece Aslanköy’de konaklayıp, bu sabah kaldıkları yerden yürüyüşe devam ederek Başbakanlık önüne gelmeyi hedefliyorlar.

Cohar: “Görüşmeler çıkmaza girdi…”
DAÜ BİR-SEN Eş Başkanı Buğu Sümen Cohar, DAÜ’de Toplu İş Sözleşmesi düzeninin ortadan kaldırılmak istenmesi nedeniyle Mağus’dan Lefkoşa’ya yürüyüş başlattıklarını belirtti.uzun süredir rektörlükle yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girdiğini ifade eden Cuhar, Toplu İş Sözleşmesi  düzeninin ortadan kaldırılmasına destek veren Vakıf Yöneticileri Başkanı İsmail Arter’in de dikkatini çekebilmek için yürüyüş başlattıklarını söyledi.

Hakverdi: “Görüşmeler sonlandırıldı…”
DAÜ BİR-SEN Eş Başkanı Kazım Hakverdi, DAÜ’de uzun zamandır keyfi bir yönetim olduğunu dile getirerek, bu keyfi yönetimin başında Rektör Abdullah Öztoprak ile buna destek veren Vakıf Yöneticileri Başkanı İsmail Arter olduğunu belirtti. Rektörlük tarafından sendika ile görüşmek üzere yetkilendirilen kişilerin sendika ile göstermelik bir görüşme yaptığını söyleyen Hakverdi, “aslında yaptıkları görüşme de değil” dedi. Şubat ayından beri Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini yaptıklarını belirten Hakverdi, henüz bir ilerleme sağlanamadığını ve görüşmelerin sonlandırıldığını vurguladı.

Bu haber toplam 1498 defa okunmuştur