1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'DAÜ AVM' davası bugün başlıyor
DAÜ AVM davası bugün başlıyor

'DAÜ AVM' davası bugün başlıyor

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sınırları içerisinde başlatılan alışveriş merkezi (AVM) inşasının durdurulması için Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan dava duruşmaları bugün saat 10:00’da başlıyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sınırları içerisinde başlatılan alışveriş merkezi (AVM) inşasının durdurulması için Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan dava duruşmaları bugün başlıyor. İnşaat için gerekli yasal prosedürün tamamlanmadığını, inşaat izinlerinin alınmadığı ve ÇED raporunun onaylanmadığı iddiasıyla yapılan ara emri başvurusu, 29 Temmuz 2015 tarihinde ret edilmişti. Mahkeme, ara emri başvurusunun tek taraflı vermeyi uygun bulmayıp başvuruyu ret ederek, Mağusa Belediyesi’ne tebliğ gönderilmesine direktif vermişti. Yüksek İdare Mahkemesi’ndeki dava bugün saat 10:00’da Yargıç Mehmet Türker huzurunda görüşülmeye başlanacak.

Ara emri talep edilmişti
Hatırlanacağı üzere bir süre önce KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga,” devasa” olarak nitelediği yatırım sırasında İyi İdare Yasası gereği bölge esnafı ve yatırımcının bilgilendirilmediğini, inşaat izni alınmadığını, ayrıca ÇED raporunun onaylanmadığını iddia etmişti.
DAÜ’nün hem kamu kuruluşu hem de eğitim kurumu olarak kiraladığı arazi içerisinde AVM inşaatı yapılmasıyla ilgili KTEZO tepki göstermiş, yasal prosedürün yerine getirilmeyerek inşaatın durdurulması gerektiğini belirtmişti. Bunun üzerine Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde ara emri başvurusu yapan Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na, Mağusa İnisiyatifi, MAGEM, CTP,TDP, DAÜ-SEN temsilcileri ve bazı Mağusa esnafı da destek belirtmişti.

Hamit: “Yasaya aykırılık var”
29 Temmuz 2015 tarihinde YİM’de görüşülen ara emri başvurusunu tek taraflı vermeyi uygun bulmayıp davalıya söz hakkı vermiş ve davalının da ara emri başvurusuna itiraz etmesi üzerine duruşmaya başlanmasına karar verilmişti. İnşaatın izni bulunmadığı gerekçesiyle açılan dava bugün Yüksek İdare Mahkemesi’nde görüşülmeye devam edecek. Davacı konumundaki ve Mağusa İnsiyatifi Aktivisiti Mertkan Hamit, 23 bin metrekarelik alana yapılacak olan AVM’nin Yollar ve Binalar Yasası’na aykırı olduğunu belirterek, Mağusa Belediyesi’nin trafik gibi birçok etkenden sorumlu olduğunu ifade etti.

Halka açık toplantı yapılmadı
İyi İdare Yasası’na göre çevre ve imarla ilgili konularda, İnşaat İzni verilmesinden önce halkın katılımın açık toplantı düzenlenmesi gerektiği ancak bu hususun yapılmadığı belirtildi.
Davacı Avukatı Öncel Polili ise Yüksek İdare Mahkemesi’nde davanın bugün saat 10:00 raddelerinde görüşüleceğini söyledi.

Bu haber toplam 2212 defa okunmuştur