1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DAÜ AVM davası 30 Eylül’de…
DAÜ AVM davası 30 Eylül’de…

DAÜ AVM davası 30 Eylül’de…

Mağusa'da DAÜ yerleşkesi içerisine yapılacak olan AVM inşaatının gerekli yasal prosedürün tamamlanmadığı, inşaat izinlerinin alınmadığı ve ÇED raporunun onaylanmadığı iddiasıyla açılan dava, Mağusa Belediyesi’nin ‘müdafaasını dosyalaması’ için 30 Eylül Ça

A+A-

Didem MENTEŞ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sınırları içerisinde başlatılan alışveriş merkezi (AVM) inşasının durdurulması için Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan dava duruşması 30 Eylül 2015 tarihine ertelendi. İnşaat için gerekli yasal prosedürün tamamlanmadığı, inşaat izinlerinin alınmadığı ve ÇED raporunun onaylanmadığı iddiasıyla Mağusa İnsiyatifi Aktivisti Mertkan Hamit tarafından açılan dava,
‘Mağusa Belediyesi’nin ‘müdafaasını dosyalaması’ için ileri bir tarihe tehir edildi.
Yüksek İdare Mahkemesi’nde Yargıç Mehmet Türker’in baktığı dava 30 Eylül Çarşamba günü saat 11:00’de görüşülmeye başlanacak.


“İyi İdare Yasası’na uyulmadı”iddiası
Hatırlanacağı üzere Yüksek İdare Mahkemesi’ndeki dava konusu, 3 blok halinde yapılacak olan AVM'nin bir bloğuna Mağusa Belediyesi tarafından inşaat izni verilmesi, diğer 2 blok için ise henüz izin verilmediği iddia edildi. Davacı Mertkan Hamit, Yüksek İdare Mahkemesinde verilen inşaat izninin iptal edilmesi için açtığı davada, diğer hususların yanında özellikle İyi İdare Yasası’ndaki katılımcılık ilkesine riayet edilmeden, çevre ve imar ile ilgili konularda halka açık toplantı yapılmadığı için ara emri talebinde bulunmuştu. 29 Temmuz 2015 tarihinde YİM’de görüşülen ara emri başvurusunu tek taraflı vermeyi uygun bulmayıp davalıya söz hakkı vermiş ve davalının da ara emri başvurusuna itiraz etmesi üzerine duruşmaya başlanmasına karar verilmişti.

30 Eylül’e kadar süre…
İnşaatın izni bulunmadığı gerekçesiyle açılan dava bugün Yüksek İdare Mahkemesi’nde Yargıç Mehmet Türker’in huzurundaydı.
Davacı konumundaki ve Mağusa İnsiyatifi Aktivisiti Mertkan Hamit ve Avukat Öncel Polili ve davalı taraf adına Avukat Saffet Mehmetalioğulları mahkemede hazır bulundu.
Yüksek İdare Mahkemesinde dün dinlenmesi için takvimlenen dava 30 Eylül Çarşamba gününe ertelendi. Mahkeme, 30 Eylül gününe kadar, davalı taraf olan Mağusa Belediyesi’nin davanın esası ile ilgili müdafaa dosyalanması için ara emri başvurusu yerine davanın esası dinlenmesi için takvimlendirme yapılması uygun görüldü.

Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur