1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DAÜ 23. Bahar Festivali başlıyor
DAÜ 23. Bahar Festivali başlıyor

DAÜ 23. Bahar Festivali başlıyor

DAÜ Bahar Festivali`nin 23.’sü bu yıl, 17 – 20 Mayıs 2017 tarihlerinde, DAÜ Kampüsü`nde düzenleniyor.

A+A-

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen DAÜ Bahar Festivali'nin 23.’sü bu yıl, 17 – 20 Mayıs 2017 tarihlerinde, DAÜ Kampüsü'nde düzenleniyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in mobil iletişim sponsorluğunda gerçekleştirilecek ve 4 gün sürecek olan 23. DAÜ Bahar Festivali’nin teması ise “Limit Yok” (No Limits) olarak belirlendi. Bu tema ile tasarlanan festivalde, her biri birbirinden zengin içerikli birçok sosyal, kültürel ve sportif etkinlik yer alacak.

 

Festival programı:

Kortej Yürüyüşü İle Başlayacak

23. DAÜ Bahar Festivali, 17 Mayıs 2017 tarihinde, saat 17:30’da Mağusa Gençlik Akademisi önünden hareket edip üniversite kampüsü içerisinde tamamlanacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 19:00’da ise, Festival Alanı’nda, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcıları ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek’in katılımları ile festivalin resmi açılışı gerçekleştirilecek.

 

Atölye Çalışması Gerçekleştirilecek

23. DAÜ Bahar Festivali’nin ilk gün programı kapsamında saat 11:00’de, Görsel Sanatlar Kulübü tarafından organize edilen sanatçı Prof. Martin R. Baeyens eşliğindeki seminer ve atölye çalışması gerçekleştirilecek. Söz konusu etkinlik Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Sergi Salonu’nda düzenlenecek.  

 

İlker Başbuğ Konferans Verecek

23. Bahar Festivali ilk gün etkinlikleri, saat 14:00’te, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından organize edilen ve 26. Genel Kurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un konuşmacı olarak katılacağı “Türkiye’nin Güncel Sorunları” konulu konferans ile devam edecek. Org. Başbuğ ayrıva konferans sonunda kendisi tarafından yazılan kitaplarını da imzalayacak.

 

Ky-Mani Marley Sahne Alacak

Festivalin ilk günü ana sahnede ise, saat 22:00’de DJ performansının ardından Bob Marley’nin oğlu Ky-Mani Marley konser verecek. Katılımın oldukça yoğun olmasının beklendiği söz konusu konserde Marley söyleyeceği reggae ve hip-hop tarzı şarkıları ile geceye katılanlara keyifli saatler yaşatacak.

 

Bahar Festivali kapsamında gün içerisinde tavla turnuvası, Matematik Kulübü go-sudoku-dama ve rubik küp oyunu, ultAslan DAÜ pankart boyama yarışması, Genetik Kulübü DNA izolasyonu, Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tırmanış etkinliği, Gnçtrkcll rekreasyon oyunları, Sinema Kulübü açık hava sinema gösterimi gibi etkinlikler de yer alacak. Ayrıca festivalin ikinci sahnesinde ise saat 19:20’den itibaren The Consonanats 1 konseri, uluslararası öğrenci topluluklarının gösterileri, DAÜ Müzik Kulübü performansı ve zumba şov da gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 2796 defa okunmuştur
Etiketler : ,