1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dartsta Türkiye ikinciliği
Dartsta Türkiye ikinciliği

Dartsta Türkiye ikinciliği

Türkiye Dart Şampiyonası 4. Ayak Büyük Erkekler ve Kadınlar Şampiyonası’nın ilk günü tamamlandı.

A+A-

 

Türkiye Bocce Bowling ve Darts Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Dart Şampiyonası 4. Ayak Büyük Erkekler ve Kadınlar Şampiyonası’nın ilk günü tamamlandı.
İzmir Euphoria Otel’de yapılan ve 109 Erkek 37 kadın sporcunun katıldığı şampiyonanın dördüncü ayağının ilk gününde Tanser Tilki ikinci oldu.
Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu sporcularının mücadele verdiği şampiyonanın finalinde Mustafa Hanefi Çelebi ile karşılaşan Tanser Tilki, karşılaşmayı 5-2 kaybetti ve gümüş madalya kazandı. 
Kadınlar kategorisinde ülkemizi temsil eden Ceylan Basmacı, ilk 16’ya kaldı. Erkeklerde Tansu Tilki, Cem Tayyareci, Cemal Gingi, Erkan Canbolat ilk 16’ya girmelerine rağmen, bir üst tura çıkamadı.

Kutlama
Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu,  yarışma sonrası sporcusu Tanser Tilki’yi kutladı. Geçtiğimiz ay ülkemizde yapılan Türkiye Darts Şampiyonası’nın üçüncü ayağında Erkan Canbolat’ın bir ikincilik bir de birincilik kazandığını hatırlatan Davutoğlu, İzmir’de yapılan dördüncü ayakta Tanser Tilki’nin final oynamasının ülke dartsı için önemli olduğunun altını çizdi.
İlk gün dereceye giren sporcular şöyle.
1. Mustafa Hanefi Çelebi (Türkiye)
2. Tanser Tilki (KKTC)
3. Ümit Uygunsözlü (Türkiye)
3. Sadık Yenice (Türkiye)

Bu haber toplam 1234 defa okunmuştur