1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Darp’ davasına 7’nci erteleme
‘Darp’ davasına 7’nci erteleme

‘Darp’ davasına 7’nci erteleme

Ali Osman Uçanok’u 2014 yılı içerisinde ciddi şekilde darp ederek vahim bedensel zarara uğrattıkları gerekçesiyle yargılanmayı bekleyen ve 6 kez Ağır Ceza Mahkemesi’nde davaları ertelenen sanık Ö.H, A.U, Ö.S ve C.A’nın dünkü davaları 7. kez yine ertelendi

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Ali Osman Uçanok’u 2014 yılı içerisinde ciddi şekilde darp ederek vahim bedensel zarara uğrattıkları gerekçesiyle yargılanmayı bekleyen ve 6 kez Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde davaları ertelenen sanık Ö.H, A.U, Ö.S ve C.A’nın dünkü davaları 7. kez yine ertelendi. Mağusa Kaza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, konu davayı itham ve dinlenmek üzere son kez 1 Eylül Salı gününe tehir etti. Sanık Ö.H ise, düşük tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı gerekçesiyle dünkü oturumda hazır bulunamadı.

Sanık Ö.H ile C.A’nın avukatı, avukatlıktan geri çekilebilir...
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, 20 Ağustos tarihinde konu davanın ertelenmesinin ardından bir takım hoş olmayan olayların yaşandığını anımsattı. Bu davanın ilk itham tarihinin 28 Nisan 2015 olduğunu ifade eden Hakkı, 27 Ağustos tarihi itibariyle yedinci kez tehir edildiğini ve konu davanın 3 kez Haziran ayına ertelenmesinin nedeninin ise sanıklardan Ö.S’nın geçirdiği ameliyat yüzünden mahkemede hazır bulunmamasından dolayı olduğunu vurguladı. Hakkı, davanın 20 Ağustos 2015 tarihine dinlenmek üzere ertelenmesine rağmen, sanık Ö.H ile C.A’nın avukatı Ahmet Demirel’in bu safhada avukatlığa devam edip etmeyeceği hususunda karar vermesine olanak sağlamak için davanın 27 Ağustos 2015 tarihine ertelendiğini belirtti.

Hakkı: “Sanık Ö.H, hazır olmadığı için davayı ertelemek durumundayız...”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, davanın mahkeme huzurunda itham ve dinlenmek üzere 27 Ağustos tarihine ertelenmiş olmasına rağmen mahkemenin hazır olduğunu ancak sanık Ö.H’ün mahkeme huzurunda hazır olmamasından dolayı diğer sanıkları itham etmenin mümkün olmadığını ve davayı ertelemek durumunda olduklarını açıkladı.

İldeniz: “Bu davanın bir an önce dinlenmesi kaçınılmazdır...”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde İddia Makamı adına hazırda bulunan Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, konu davanın bir an önce dinlenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, davanın 1 Eylül 2015 tarihine ertelenmesini talep etti.

1 Eylül 2015 tarihine ertelendi...
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sağlık nedenlerinden dolayı mahkeme huzurunda hazır bulunamayan sanık Ö.H’ün gıyabında diğer sanıkları itham etmenin ceza yasası usulüne aykırı olduğunu ifade ederek, davayı itham ve dinlenmek üzere 1 Eylül 2015 tarihine erteledi. Hakkı, ayrıca sanıkların ilgili tarihe kadar tutuklu kalmalarına ve mahkemeye tutuklu gelmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 2297 defa okunmuştur