1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Daha büyük bir başarı gelir mi?
Daha büyük bir başarı gelir mi?

Daha büyük bir başarı gelir mi?

Kıbrıs ekibi APOEL, önceki yıllarda Avrupa’da elde ettiği başarılı sonuçlara yenilerini ekliyor

A+A-

Burhan Gürkan – Eren Şişik

Kıbrıs’ta kulüp bazında en başarılı kulüp olan APOEL, 2016 – 2017 sezonunda Avrupa’da önemli bir başarıya daha imza atarak UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna kaldı. Lefkoşa ekibi geçtiğimiz hafta İspanyol futbolunun önemli kulüplerinden Atletic Bilbao’yu kupanın dışına iterek Avrupa’da daha önce elde ettiği başarılara bir yenisini daha eklemiş oldu.

AVRUPA’DA BAŞARILARIN BAŞLADIĞI YIL 2009

1926 yılında kurulan ve 90’ıncı yılını kutlayan APOEL’i Avrupa’da en başarılı kulüp yapan, son 8 yıl içerisinde elde ettiği sonuçlar ve oynadığı büyük Avrupa kulüpleri oldu. Şöyle ki; ilk olarak 2009 – 2010 sezonunda Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde grup mücadelesine kalarak bunu başaran ilk Kıbrıs ekibi oldular. O sezon Chelsea, Porto ve Atletico Madrid gibi kulüplerle karşılaşan APOEL, 3 puanla grubu sonuncu tamamlasa da adını Avrupa’da duyurdu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE ÇEYREK FİNAL BAŞARISI

Lefkoşa ekibi 2011 – 2012 sezonunda yine aynı başarıyı yakaladı. Hatta bu başarının üzerine de koyarak ön plana çıktı. Ön elemeyi geçerek yine Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma başarısı gösteren APOEL, bu kez Porto, Shakhtar ve Zenit ile aynı gruba düştü ve elde ettiği başarılı sonuçlarla grubu lider tamamlayarak son 16 turunda Lyon ile eşleşti. Fransızların güçlü ekibi Lyon’u eledikten sonra İspanyol devi Real Madrid ile eşleşen APOEL, Lefkoşa’da rakibine 3-0, İspanya’da da 5-2 yenilerek kupanın dışında kalsa da bu seviyeye yükselerek büyük bir başarı yakaladı.

2014 – 2015 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan APOEL, bu kez bir diğer İspanyol devi Barcelona’nın yanı sıra Fransız Paris Saint Germain ve Hollanda’dan Ajax ile aynı grupta yer aldı. Ancak oynadıkları 6 maçın sadece 1 tanesinden beraberlikle ayrılan, diğer maçları kaybeden Lefkoşa ekibi, güçlü rakiplerin olduğu gruptan çıkma başarısı gösteremedi.

BİLBAO’YU ELEDİ

Son yıllarda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edemese de bu sezon APOEL, UEFA Avrupa Ligi’nde benzer bir başarıyı elde ediyor. Avrupa’nın iki numaralı kupasında aynı grupta yer aldığı Olympiakos, Astana ve Young Boys takımları önünde grubunu lider tamamladıktan sonra son 32 turunda İspanyol Atletic Bilbao ile eşleşen APOEL, İspanya’daki maçı 3-2 kaybetmesine karşılık Lefkoşa’da oynadığı ve taraftarının büyük destek verdiği karşılaşmada sahadan 2-0’lık skorla galip ayrıldı ve Avrupa Ligi’nde yer alan en iyi 16 takım arasına adını yazdırdı. Bu turda Belçika’dan Anderlecht ile eşleşen APOEL’in daha iyi başarılar elde edip etmeyeceğini ise 9 ve 16 Martta oynayacağı karşılaşmalar belirleyecek.

Bu haber toplam 1918 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 305 Sayısı

Adres Kıbrıs 305 Sayısı