1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dağdelen Larnaka’da üçüncü
Dağdelen Larnaka’da üçüncü

Dağdelen Larnaka’da üçüncü

Cyprus Triathlon 2014 Sprint yarışmasında Larnaka’da mücadele eden sporcularımız kürsüye çıkma başarısı gösterdi

A+A-

Güney Kıbrıs’ta düzenlenen sprint triatlon yarışmasına katılan sporcularımız hem kürsüye çıktı hem de KKTC’nin en iyi derecesini elde etti. Nireas Triathlon Kulübü tarafından düzenlendi VW sponsorluğundaki Cyprus Triathlon 2014 Larnaka yarışında 72 bireysel ve 17 takımın start aldı. Cyprus Triathlon 2014 Larnaka yarışı büyük ilgi gördü. Havanın güzel ve güneşli olması Larnaka’daki yarışın sporcular açısından çok güzel bir atmosferde gerçekleşmesini sağladı.

İngiliz, Rum, Fransız ağırlıklı sporcuların yarıştığı sprint triatlon yarışında, Kuzey Kıbrıs Triatlon Federasyonu’nun ferdi lisans vermeyerek yarışlara almadığı sporcularımız yarıştı.

Yüzme parkurunda 1 tur atan sporcular, 4 tur bisiklet ve 4 tur koşu parkurunda yarıştılar. Larnaka’nın merkezindeki restoranlar önünde yapılan koşu parkuruna büyük ilgi gösterilirken, uzun süredir kuzeydeki triatlon yarışlarına alınmayan sporcularımızın dereceleri göz doldurdu.

Draft yapmanın yasak olduğu sprint triatlon yarışında Çağan Öztuna, Cem Dağdelen, Hüseyin Arhan, Hasan Işıman ve Kemal Elektrikçi yarıştı.
Masterler kategorisinde yarışan sporcularımızdan Cem Dağdelen üçüncü olurken, 20-29 yaş kategorisinde mücadele eden Kemal Elektrikçi ise KKTC triatlon tarihinin en iyi zamanını elde etti.

Cyprus Triathlon 2014 Larnaka yarışında filiz lisans ile ülkemizde ferdi yarışan Graff Rudy 57 dakikalık derecesi ile genel klasmanda üçüncülüğü elde ederken 40+ kategorisinde birincilik kupasının sahibi oldu. “40+”da yarışan bir diğer sporcumuz Cem Dağdelen 1:03:20 ile genel klasmanda 15’inci olurken kategorisinde ise üçüncü olarak kürsüye çıkarak kupa almayı başardı. Bu kategoride yarışan üçüncü sporcumuz Çağan Öztuna ise 1:05:44’lük derece yaptı ve 5’inciliği elde etti.

Kemal’den KKTC’nin en iyi derecesi

Ülkemizin en iyi triatletlerinden olan ve ferdi lisans ile KKTC’de yarışma başvurusu yapana kadar genel klasmanında birinci sırada yer alan Kemal Elektrikçi Larnaka’daki sprint triatlon yarışında KKTC tarihinin en iyi zamanını elde etti.
Larnaka’daki yarışın genel klasmanında 9’uncu olan Kemal Elektrikçi 20-29 yaş kategorisinde ise 7’inci olurken Kemal’in 1:01:02’lik derecesi KKTC’de elde edilen en iyi derece oldu.
30-39 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Hüseyin Arhan ise 01:03:15’lik derece ile yarışı 14’üncü sırada tamamlarken klasmanında 12’inciliği elde etti. Larnaka’da yarışan bir diğer sporcumuz Hasan Mert Işıman ise 1:14:45’lik derece ile finiş gördü.

Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur