1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dağcılar depremde mahsur kaldı
Dağcılar depremde mahsur kaldı

Dağcılar depremde mahsur kaldı

Malezya'da meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası Güneydoğu Asya'nın en yüksek dağı Kinabalu'da yaklaşık 150 dağcının mahsur kaldığı bildirildi. Dağa tırmananlar arasında Türkiye vatandaşlarının da olduğu öne sürüldü.

A+A-

Malezya'nın Sabah eyaletinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde 11 dağcı hayatını kaybetti. Deprem sırasında Kinabalu Dağı'na tırmananlar arasında Türkiye vatandaşlarının da olduğu iddia edildi.

Malezyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, deprem sırasında Güneydoğu Asya'nın en yüksek dağı Kinabalu'da ( 4 bin 95 metre) bulunan 150 kadar dağcının mahsur kaldığı ve dağcılardan 11'inin yaşamını yitirdiği bildirildi. Yetkililer, sekiz kişinin ise halen kayıp olduğunu duyurdu.

10 KİLOMETRE DERİNLİKTE

AFP'ye göre, Kinabalu Today haber sitesi, deprem sırasında dağın zirvesinde olanlar çoğunun Malezyalı olduğunu, ancak dağcılar arasında Türkiye, Singapur, ABD , Filipinler, İngiltere, Tayland, Çin ve Japonya vatandaşlarının da bulunduğunu öne sürdü. Malezyalı yetkililer, elverişsiz hava koşulları nedeniyle bölgeye helikopterlerin iniş yapamadığını, arama kurtarma ekiplerinin ise mahsur kalan dağcılara ulaşmaya çalıştığını bildirdi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin Kinabalu Dağı'ndan 54 kilometre uzaklıkta ve 10 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi. Depremin yaklaşık 30 saniye sürdüğü belirtildi. (Hürriyet)

Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur