1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dağ yolu projesinin temeli atılıyor
Dağ yolu projesinin temeli atılıyor

Dağ yolu projesinin temeli atılıyor

Dürüst, Gönyeli Çemberi’nde devam eden Kaçış Yolu Projesi’nde de çalışmaların bu ay sonu tamamlanarak, yolun hizmete açılacağını bildirdi.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Girne-Dağyolu olarak bilinen Değirmenlik-Girne yolunun çift şeritli yol yapımı projesinde ihalenin tamamlanarak, firmanın Eylül ayı içerisinde temel atmasının hedeflendiğini belirtti.

Dürüst, Gönyeli Çemberi’nde devam eden Kaçış Yolu Projesi’nde de çalışmaların bu ay sonu tamamlanarak, yolun hizmete açılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bakanlık çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, devam eden çalışmalar ve başlatılacak projeler hakkında bilgi verdi.

“DEVLET BÜYÜYOR”

KKTC Devleti’nin her geçen gün daha da gelişerek büyüdüğünü savunan Dürüst, bu gelişme ve büyümenin en büyük kanıtının; inşaat, üniversite ve öğrenci sayısındaki artış olduğunu iddia etti.

“KKTC’de her şey kötüye gidiyor algısı yaratılmamalıdır” diyen Dürüst, turizm sektörünün de her geçen gün gelişme ve büyüme içerisinde olduğunu, otellerdeki doluluk oranındaki artışın bunu gösterdiğini söyledi.

Bakan Dürüst, “Düne göre bugün daha iyiyiz, yarın daha da iyi olacağız diyerek çok çalışmamız gerekiyor. Bizler devletimize inanıyoruz ve devletimizin daha da ileriye gitmesi, daha da gelişmesi için kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın en büyük kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

“GÖNYELİ ÇEMBERİ KAÇIŞ YOLU PROJESİ AY SONU TAMAMLANACAK”

Projeler hakkında bilgi veren Bakan Dürüst, şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimiz ilk günden, Gönyeli - Boğaz yolunu yenileme sözü verdik, sözümüzü tutarak Gönyeli - Boğaz yolunu halkımızın hizmetine açtık. Yılların özlemi olan Akıncılar yolunun yapılması için kararlı ve inanarak çalışmalarımızı yürüttük ve Akıncılar köyünü yeni yoluna kavuşturduk. Bu ayın sonunda da Gönyeli Çemberi’nde devam eden kaçış yolu projesi çalışmalarımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız.”

“DEĞİRMENLİK-GİRNE ÇİFT ŞERİTLİ YOL YAPIMI EYLÜL’DE BAŞLAYACAK”

Dürüst, Eylül ayı içerisindeki projelerle ilgili bilgiler de vererek, “Bizler için olduğu kadar KKTC için de büyük önemi olan Girne-Dağyolu olarak bilinen Değirmenlik-Girne yolunun çift şeritli yol yapımı, Çatalköy-Girne arasının çift şeritli yol yapımı, Lefkoşa-Girne çift şeritli yolunun yenilenmesi, Karşıyaka-Alsancak yolu çift şerit yol yapımı ve Çatalköy-Büyükkonuk arasındaki yolun yenilenmesi projelerinin çalışmalarına Eylül ayı içerisinde başlayacağız” dedi.

“KKTC Devleti’ne inanıyoruz. Devletimize olan inancımızı da yaptığımız işlerle, çalışmalarla ortaya koyuyoruz. İnanarak çalışır isek, kazanan mutlaka ve mutlaka gelecek nesiller olacaktır. Sürekli kendi kendimizi eleştirerek, ülkede hiçbir şey yapılmıyormuş gibi hep olumsuzluklardan bahseder bir toplum modeli olmaktan çıkmamız gerekiyor” diyen Dürüst, hükümetin bir bakanlığı olarak, inanarak çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Değirmenlik-Girne (Girne-Dağyolu) yolunu yapmanın kolay olmadığını belirten Bakan Dürüst, yolun yenilenmesi projesinde önceki bakanların da emeğinin olduğunu, kendilerinin de kararlı biçimde projenin önceliği için Türkiye Cumhuriyeti ile görüşmeler yaptıklarını belirtti.

“Anavatan Türkiye Cumhuriyeti devletinin yetkililerine içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü her alanda olduğu gibi KKTC için elzem konularda ortaya konulan projelere kayıtsız şartsız öncelikli destek oluyorlar” diyen Dürüst, Girne-Dağyolu’nun çift şeritli yol olarak yenilenmesi projesinin ihalesinin tamamlanarak, ihaleyi alan firmanın Eylül ayı içerisinde temel atacağını belirtti.

 

Bu haber toplam 2806 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,