1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dabovic resmen YDÜ’lü
Dabovic resmen YDÜ’lü

Dabovic resmen YDÜ’lü

Yakın Doğu Üniversitesi 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda en değerli oyuncu ödülünü alan Sırp gard Ana Dabovic’in transferini resmen açıkladı

A+A-

Geçtiğimiz ay Macaristan ve Romanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda tarihinde ilk kez şampiyon olan Sırbistan takımının en önemli oyuncusu olan ve turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen 1989 doğumlu Sırp gard Ana Dabovic önümüzdeki yıl Yakın Doğu Üniversitesi forması giyecek.

Yakın Doğu Üniversitesi, Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 14.8 sayı, 3.1 asist ve 1.9 ribaunt ile En Değerli Oyuncu Ödülünün (MVP) sahibi olduğunu turnuvanın ardından WNBA takımlarından Los Angles Sparks’a giden Ana Dabovic, önceki sezonlarda Türkiye liginde TED Ankara Kolejliler ve Orman Gençlik formalarını giymiş, ligi yakından tanıyan bir oyuncu olarak göze çarpıyor.

İstatistikleri göz kamaştırıyor
Üst düzey temel altyapıya sahip olmasının verdiği avantajla her iki gard pozisyonunda oynayabilen Dabovic, keskin uzun mesafeli şut yüzdesi ve boyunun da 1.83 cm olmasının verdiği avantajla kısa forvet pozisyonunda da oynayabiliyor. Sırp gard Ana Dabovic geçtiğimiz sezon Türkiye Ligi’nde çıktığı 25 müsabakada 18.4 sayı, 4.1 asist, 4.1 ribaunt ve 2 top çalma gibi etkileyici rakamlarla oynayarak ne kadar önemli ve çok yönlü bir oyuncu olduğu gösterdi. Oyuna ritim kazandırması yanında, boyalı alana girip savunmayı zorlaması ile bilinen Ana Dabovic kaybetmeyi sevmeyen oyun tarzı ile üç sayılık atışlardaki yüksek yüzdesi ile tanınıyor.

Günsel: “Dabovic’in bizi tercih etmesi bazı şeylerin göstergesi”
Ana Dabovic’in transferinin ardından açıklama yapan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, “Daha önce de söylediğim gibi 2015-2016 Türkiye Kadınlar Süper Ligi için büyük hedeflerimiz var ve bu hedefler doğrultusunda transfer çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye Ligi’nde ilk 8’e girerek Avrupa Kupaları’nda mücadele etmek bu sezonki ana hedefimiz. Amacımız Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımını emin ve sağlam adımlarla en iyi yerlere getirmek. Kelsey Bone gibi çok önemli bir pivotun ardından Ana Dabovic gibi gard ve kısa forvet pozisyonlarını oynayabilen, çok önemli silahlara sahip bir dış oyuncuyu kadromuza dahil etmek koçumuz Alper Durur’un oyun stratejisi ve sezon planları için çok önemliydi. Ana Dabovic’in talipleri 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın ardından çok fazlaydı. Bu talipler arasında çok büyük ve güzide kulüpler de vardı. Fakat oyuncunun hedeflerimize ve vizyonumuza inanarak Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nı tercih etmesi bizim de hem Türkiye’de hem de KKTC’de kadın basketbolu için ne kadar önemli bir camia olduğumuz göstergesi oldu. Bu transfer ve diğer oyuncularımızla birlikte çok güçlü bir kadro oluşturduk, hedeflerimize doğru emin ve sağlam adımlarla ilerliyoruz. Transfer çalışmalarımız takımımızın ihtiyaçları yönünde devam edecek. Koç Alper Durur yönetiminde bu kadronun Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde çok önemli başarılar elde edeceğine ve bizlerin gururu olacaklarına eminiz.  Ağustos ayı içerisinde başlayacak olan yeni sezon hazırlıklarında en iyi şekilde hazırlanarak, sezonun önemli takımlarından biri olacağız.” Dedi.

Bu haber toplam 3409 defa okunmuştur