1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Cypfruvex'te 'fuzuli harcama' tartışması
Cypfruvex'te 'fuzuli harcama' tartışması

Cypfruvex'te 'fuzuli harcama' tartışması

Cypfruvex İşletmecilik ile ilgili yolsuzluk iddiaları, ortaya atıldı, birçok ödemenin şirket kasasına konulmadığı, kurumun çöküşe geçtiği ve yönetimin de buna rağmen hiçbir ekonomik tedbir almadığı ileri sürüldü.

A+A-

Fehime ALASYA

Adadaki narenciye ihracatının nabzını tutan Cypfruvex İşletmecilik'in adı yolsuzluk iddialarına karışsa da yönetim bu iddiaları kesin bir dille reddetti.  Yaklaşık bir yıl önce şirketten yapılan bazı kalem giderlerinin halen daha yönetim tarafından kasaya konmadığı, işletmenin göz göre göre zarara uğratıldığı iddiaları ortaya atıldı.

Yönetim kurulundaki bazı isimlerin yaptığı uygulamalar ile işletmenin zarara uğratıldığı iddiaların yanında, Tarım Bakanlığı’nın ‘Ekonomik tedbir alın’ uyarısına karşın hiçbir tedbir alınmadığı, bunun yanında fuzuli harcamalar yapıldığı öne sürüldü.

Cypfruvex İşletmecilik Yönetim Kurulu Başkanı Harun Dimililer ise bu iddiaları yalanladı.

İşletme içersinde yapılan fuzuli harcamaları örneklendiren bazı kişiler, “Tarım bakanı ekonomik tedbir için önlem alınması gerektiğini söylemesine rağmen her çalışan cep telefonu alındı, sezon bitmesine rağmen işçiler çalıştırılmaya devem edildi. Bu kurum batmış durumdadır ve halen daha fuzuli harcamalar yapılır.” diyerek tepki gösterdi.

“Tarım bakanlığı teşvikleri alındıktan sonra Cypfruvex’e ödenecek”

Ortaya atılan iddiaların ve söylentilerin doğruları yansıtmadığına değinen Cypfruvex İşletmecilik Yönetim Kurulu Başkanı Harun Dimililer, sözü edilen ödemelerin, Tarım bakanlığı teşvikleri alındıktan sonra Cypfruvex’e ödeneceğini belirterek, “Bu konu da yönetim kurulu üyeleri tarafından yakından takip edilmektedir. Böyle bir kayıp para yoktur, bu para şirkete geri ödenecekti” dedi.  

Fabrikayı borçlandırarak hiçbir proje yapmadıklarını dile getiren Dimililer, tasarruf konusunda özel hassasiyet gösterdiklerini belirtti. 

İhtiyaç duyulan iş gücünün mevsimlik alıp durdurduklarını belirten Dimililer, kurumun yeni personel alımına gidileceği yönündeki söylentilere de “Teknik olarak ve muhasebe bölümünde 2 kişi geçici statüde çalışıyor, bunları da kaybetmek istemediğimiz için elimizde tuttuk, bu kişiler yeni değil, önceden de ara ara bizimle çalışıyordu” diyerek açıklık getirdi.

Bu global belgesinin alınışının önemine de değinen Dimililer, ihracatın önemine vurgu yaparak, bu belgenin faydalarını anlattı.


Cypfruvex İşletmecilik Yönetim Kurulu Başkanı Harun Dimililer ise bu iddiaları yalanladı;
“Bunların doğruluk payı yoktur”

“Global Gap için Avrupa ülkesine ihracat için gerekli bir belgedir. 2015-2016 yönetimdeki yönetim, 10 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa’ya ihracat yapma şansı elde ettiler. Bu masraf için de tarım bakanlığından alınacak teşviklerle bu ihracat gerçekleştirdi. Bu ihracat için de bir miktar global gap ücreti kullanıldı ve teşvikler ödenmediği için de yerine konmadı. Cypfruvex tarafından ihracat için, global gap belgesi alabilmek için kullanılan bir rakamdır. Tarım bakanlığı teşvikleri alındıktan sonra Cypfruvex’e ödenecektir. Bu konu da yönetim kurulu üyeleri tarafından yakından takip edilmektedir. Böyle bir kayıp para yoktur, bu para şirkete geri ödenecektir. 

Bunların doğruluk payı yoktur. 18 kişilik sürekli bir kadromuz var. Günlük rutin işlerimizi bu kişilerle yürütmeye çalışıyoruz. Geçici personeller de vardı, alıp durdurduk. Kadrolu veya sözleşmeli hiç kimse alınmadı. İhtiyacımız olan işgücünü sezonluk alıp, geri gönderdik. Teknik olarak ve muhasebe bölümünde 2 kişi geçici statüde çalışıyor, bunları da kaybetmek istemediğimiz için elimizde tuttuk, bu kişiler yeni değil, önceden de ara ara bizimle çalışıyordu.  

Tasarruf konusuna da özel hassasiyet göstermekteyiz. Fabrikayı borçlandırarak hiçbir iş yapmadık. Buna özellikle dikkat ettik.”

   

 

Bu haber toplam 2991 defa okunmuştur