1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Cüneyt Özdemir DAÜ’deydi
Cüneyt Özdemir DAÜ’deydi

Cüneyt Özdemir DAÜ’deydi

İngiltere ve ABD’deki tecrübelerinden bahseden Özdemir, söz konusu ülkelerde karşılaştığı ve program yaptığı çeşitli Türkler’in başarı hikayelerini de öğrencilerle paylaştı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 23. Bahar Festivali kapsamında ünlü gazeteci, yazar ve TV program yapımcısı Cüneyt Özdemir öğrencilerle bir araya geldi. Özellikle CNN Türk ekranlarında yayınlanan ve birçok ödül alan 5N1K programı ile tanınan Cüneyt Özdemir, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleşen söyleşide, mesleğe nasıl başladığını, deneyimlerini ve başarı hikayelerini anlattı. Televizyon gazeteciliğinin her alanında çalıştığını, kitaplar yazıp, belgeseller çektiğini ve 32. Gün ekibinde yer aldığını anlatan Cüneyt Özdemir, 1996 yılında savaş muhabirliği yaparak Lübnan İsrail sınırında İsrail’in Hizbullah çatışmalarını yerinde takip ettiğini belirtti.

27 yıldır haber macerasının içinde yer aldığını dile getiren Özdemir, değişen teknoloji ile birlikte bu mesleğin icrasının da değişmeye başladığını kaydetti ve meslekte şimdilerde farklı başarı hikayelerine ve rol modellere ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. İngiltere ve ABD’deki tecrübelerinden de bahseden Özdemir, söz konusu ülkelerde karşılaştığı ve program yaptığı çeşitli Türkler’in başarı hikayelerini de öğrencilerle paylaştı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören söyleşide Özdemir, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

cc-003.jpg

 Cüneyt Özdemir’den DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’a Ziyaret

Ünlü gazeteci Cüneyt Özdemir DAÜ’de bulunduğu süre zarfında Rektör Prof. Dr. Necdet Osam’a da nezaket ziyareti gerçekleştirdi. KKTC’de böyle güzel bir devlet ve de kampüs üniversitesinde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Özdemir, Prof. Dr. Osam’dan DAÜ’nün öğrenci ve akademik personel profili, kampüs olanakları, akreditasyonları hakkında detaylı bilgiler aldı. DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Prof. Dr. Özgür Eren, Prof. Dr. Sevin Uğural, Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Türkiye ve Kıbrıs’taki son güncel gelişmeler de değerlendirildi.

Bu haber toplam 1977 defa okunmuştur
Etiketler : ,