1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Mersin'e gidiyor
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Mersin'e gidiyor

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Mersin'e gidiyor

Mersin’de 2-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalin açılış konserini KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası verecek 

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 2-25 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde konser verecek. Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, etkinlikleriyle Mersin'in ulusal ve uluslararası alanda sesi olmaya devam eden Mersin Uluslararası Müzik Festivali, dünyanın en prestijli festivallerinde boy gösteren gözde sanatçı ve müzik gruplarını 2-25 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.
Festival kapsamında ilk etkinlik, bu yıl "Mersin Limanın Ritmini Arıyor" sloganıyla düzenlenen 7. Beste Yarışması olacak. En fazla 6 kişilik perküsyon grubu için düzenlenen yarışmanın kazananı 2 Mayıs Salı günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezinde düzenlenecek etkinlikte belli olacak.
KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın 5 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezinde vereceği festivalin açılış konserinde ise şef Ali Hoca, Türk operasının yıldız ismi Murat Karahan ve Gürcistan'ın genç opera yıldızı Teona Dvali ile aynı sahnede yer alarak dinleyenlerine müzik şöleni sunacak.

Bu haber toplam 1815 defa okunmuştur