Cumhurbaşkanlığı Kupası YDÜ’nün: 91-82

Cumhurbaşkanlığı Kupası YDÜ’nün: 91-82

İki kez ertelenen Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda YDÜ, rakibi Koopspor’u uzatmada mağlup ederek kupayı müzesine götürdü

A+A-

Eren ŞİŞİK

Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyon Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) oldu. Geçen sezonun lig şampiyonu Koopspor ile finalist YDÜ’yü karşı karşıya getiren maçta kazanan uzatmada 91-82’lik skorla YDÜ takımı oldu. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada şampiyon YDÜ’ye kupasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı verdi. YDÜ takımı maç sonunda büyük coşku yaşadı.

Maç büyük bir çekişmeye sahne oldu

Maç müthiş bir çekişme ile başladı. Özellikle karşılıklı basketlerle rakiplerini yıpratmaya çalışan takımlar maçta heyecanın artmasını sağladı. Koopspor ilk periyotta rakibine oranla daha etkili bir oyun oynadı ve periyot 25-23 Koopspor üstünlüğünde noktalandı. İkinci periyotta toparlanmayı başaran YDÜ takımı Kambala ile pota altında bulduğu sayılarla maça tutundu ve ilk yarı 41-39 YDÜ üstünlüğünde geçildi. Maçın üçüncü periyodunda ise YDÜ takımı periyoda hızlı başlayan ekip oldu. Periyot YDÜ üstünlüğünde geçilirken, son periyotta Koopspor rakibine oranla daha iyi oynadı ve son dakikalarda bulduğu sayılarla maçta dengeyi kurdu. Karşılaşmanın normal süresi 76-76 eşitlikle noktalanırken, Koopspor uzatmada konsantrasyonunu kaybetti. YDÜ arka arkaya bulduğu sayılarla maçı 91-82 kazandı.

YDÜ’de Derek Williams ve Kaspars Kambala 20, İhsan Üğütücü ise 17 sayıyla maçı noktaladı. Koopspor takımında ise Kercem İnancı’nın 25 ve Clieff Colimon’un 17 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Bu haber toplam 3542 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.