1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Cumhurbaşkanlığı artık iş yapan, üreten, çalışan bir makam olacak!"
Cumhurbaşkanlığı artık iş yapan, üreten, çalışan bir makam olacak!

"Cumhurbaşkanlığı artık iş yapan, üreten, çalışan bir makam olacak!"

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber Lefkoşa’daki irtibat bürosunda bölge muhtarlarını kabul ederek sorunları dinledi.

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, halktan adayların başarı öykülerini iyi değerlendirmelerini istedi ve cumhurbaşkanlığı makamının artık iş yapan, üreten ve çalışan bir makam olacağını söyledi. Göreve gelmesi halinde herkesin cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Siber, “Ben başarı hikayemi halkımla birlikte yazdım, yazmaya devam edeceğiz. Yine ayrım gözetmeden kucaklayıcı ve birleştirici olacağız” dedi. Siber, halkın siyasete olan güven duygusunun azaldığını ancak bunun yeniden inşa edeceğine inandığını kaydetti. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber Lefkoşa’daki irtibat bürosunda bölge muhtarlarını kabul ederek sorunları dinledi. CTP-BG adayı Dr. Sibel Siber’in kabulü esnasında LTB eski Başkanı Kadri Fellahoğlu, CTP-BG LTB meclis üyesi Osman Yücelen ve çok sayıda partili hazır bulundu. Kabulde konuşma gerçekleştiren Siber, muhtarların toplumda çok önemli bir mihenk taşı olduğunu, muhtarların mutlu olması halinde mahalle halkının da mutlu olacağını söyledi. Başbakanlık görevi yürüttüğü dönemde halktan çok olumlu eleştiriler aldığını dile getiren Siber, bunun sorguladığında halktan “Güven duyduk” cevabını aldığını ifade etti. Başbakanlıkta oluşturduğu güveni daha yüksek noktalara çıkarmak için Cumhurbaşkanı adayı olduğunu vurgulayan Siber, “Hayatım boyunca halkımızın güvenini istismar etmemeye dikkat ettim” dedi.

İRADE HALKTADIR
Hiçbir liderin halkına karşı “Ben gidersem işiniz zor” mesajı vermesinin doğru olmadığının altını çizen CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, iradenin halkta olduğunu belirtti. Makamların iş yapmaya engel olmadığını kaydeden Siber, Meclis Başkanlığı’nda yürüttüğü altı proje hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanlığı’nın yıllık 22 milyon TL bütçesi ve her ay 75 bin TL örtülü ödeneği olmasına rağmen son beş yılda hiçbir icraatın yapılmadığını dile getiren Siber, “Halkımdan tek istediğim adayların başarı öykülerini değerlendirmeleridir. Eğer son beş yılda halka anlatacağınız hiçbir başarı öykünüz yoksa halka köy isimleri ve haritalarla korku salarak oy toplamaya çalışırsınız ki bu bir liderin en son yapması gereken iştir. Liderin esas görevi halkının özgüvenini yükseltmek ve gidilecek yolu anlatmaktır. Halka Rum’un istediği yerleri değil, yaptığı icraatları anlatın. İnsanlara korku salarak artık seçim kazanamazsınız. Bu kadar zaman bu oldu ama bundan sonra olmayacak. Cumhurbaşkanlığı artık iş yapan, üreten, çalışan bir makam olacak” dedi.

GÖRÜNEN LİDER HALKINI DA GÖRÜNÜR KILAR
Müzakere masasında etkin ve aktif olacaklarını anlatan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, liderin görünür olmasının halkı da görünür kılacağını belirtti. Cumhurbaşkanının toplum lideri olarak uluslararası alanda tanınmışlığı olduğunu kaydeden Siber, “Bu statüyle istenilen kapı çalınabilir ve randevu alınabilir. Tüm imkanları zorlayacağız. Sonuca ulaşmak için denenmemiş yollar deneyeceğiz” dedi. Kıbrıs Türk liderliğinin pasif kaldığını anlatan Siber, “Kendimizi dünyaya anlatamadık. Kendi haklarımızı talep etme, çözüme ulaşma yolunda aktif olan,  herkesi kucaklayan bir liderlik için yola çıktık” dedi.


MUHTARLARIN SORUNLARINI DÜZELTECEK YASA MECLİS’TE
CTP-BG cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber konuşmasını tamamlamasının ardından muhtarların sorularını yanıtladı. Siyasilerin muhtarları neden çok dikkate almadığına yönelik bir soruyu cevaplayan Siber, muhtarlarda şu an bir dokun bin ah işit durumunun olduğunu ve kendisinin bu tepkileri haklı bulduğunu ifade etti. Muhtarların içinde bulundukları sorunları çözmek için girişim yaptığının altını çizen Siber, bu sorunları çözmek için bir yasa tasarısı hazırladıklarını ve en kısa sürede bu tasarının meclisten geçirileceğini kaydetti. Sistemlerini kendileri yaratmaları gerektiğini belirten Siber, “Sistemlerimizi geliştirdikçe muhtarların sorunları azalacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur