1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CUMHURBAŞKANILIĞI AÇIKLAMA YAPTI
CUMHURBAŞKANILIĞI AÇIKLAMA YAPTI

CUMHURBAŞKANILIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu, YENİDÜZEN gazetesinin “Saray Acentesi” başlığı ile manşetine taşıdığı haberle ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu, YENİDÜZEN gazetesinin “Saray Acentesi” başlığı ile manşetine taşıdığı haberle ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kızı Resmiye Canaltay'ın seyehat acentesi Res-Tur'dan kesilen uçak biletlerle ilgili herhangi yasa dışı uygulama olmadığına vurgu yapılırken, YENİDÜZEN'in haberinde Saray'a yönettiği soruları yanıtsız kaldı. 

Saray'dan yapılan resmi açıklama şöyle:

“Cumhurbaşkanlığından resmi temaslar için yurtdışına yapılan seyahatler bağlamında satın alınan uçak biletleri ile ilgili herhangi etik ya da yasa dışı uygulamanın olmadığı” vurgulandı.

Açıklamada Cumhurbaşkanı’nın ailesinden bir ferdin Cumhurbaşkanlığı’nda danışmanlık görevi üstelenmesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığı kaydedildi.

“Kıbrıs Türk Basını özgürdür ve yalana, asılsız iddiaya, karalamaya yönelmediği sürece yazdıkları ile ülkemize, halkımıza değerli hizmetler sağlayacağı kuşkusuzdur. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman basın özgürlüğüne ve medyamıza büyük değer vermiş, basın özgürlüğünün, doğru haberciliğin önemini vurgulamışlardır.

Yenidüzen gazetesinin bugünkü manşet haberinde yer alan iddialar ise propaganda maksatlıdır ve doğruları yansıtmamaktadır.
Cumhurbaşkanlığından resmi temaslar için yurtdışına yapılan seyahatler bağlamında satın alınan uçak biletleri ile ilgili herhangi bir etik ya da yasa dışı uygulama söz konusu değildir. Söz konusu biletler devletin diğer resmi kurum, kuruluşlarında olduğu gibi değişik zamanlarda koşullar da göz önünde bulundurularak farklı-farklı acentelerden alınmaktadır.
Belirtmekte fayda görüyoruz ki Cumhurbaşkanlığı’nın bu gibi harcamaları gizli olmayıp diğer devlet kurum, kuruluşları gibi Sayıştay Başkanlığı’nın denetimine tabidir ve tüm bilgiler gereği gibi ilgili devlet birimleri ile anında paylaşılmaktadır.

Cumhurbaşkanımızın aile fertlerinden herhangi birinin Cumhurbaşkanlığı’nda danışman olarak çalışması, maaş ve/veya benzeri bir ödenek alması da söz konusu değildir.
Konunun hassasiyetine binaen değerli kamuoyumuzun bilgisine saygıyla arz ederiz.”

Bu haber toplam 1813 defa okunmuştur