1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Cumhurbaşkanı gerektiği gibi tarafsız olursa ülke yönetimi için önemli sonuçlar alınır”
“Cumhurbaşkanı gerektiği gibi tarafsız olursa ülke yönetimi için önemli sonuçlar alınır”

“Cumhurbaşkanı gerektiği gibi tarafsız olursa ülke yönetimi için önemli sonuçlar alınır”

Özersay, Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten kişinin yetkilerini “olması gerektiği gibi” kullanması halinde ülkenin yönetimide son derece önemli ve olumlu sonuçlar elde edebileceğini ifade etti.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten kişinin yetkilerini “olması gerektiği gibi” kullanması halinde ülkenin yönetimide son derece önemli ve olumlu sonuçlar elde edebileceğini ifade etti. Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Özersay, basın ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı seçeceğimiz kişi Anayasa ve yasalarda var olan ve haftalardır detaylı şekilde her ortamda anlattığım yetkilerini olması gerektiği gibi ve tarafsız kalarak kullanırsa, bu ülkenin yönetiminde son derece önemli ve olumlu sonuçlar elde edilebilir. Ben bunu yapmaya adayım" dedi.

Kudret Özersay açıklamasında, “Başkanlık sisteminin ülke için uygun olabileceği” söylemlerini, “Gündemi değiştirmeye yönelik hamle” olarak değerlendirdiğini söyledi.
Özersay, “Cumhurbaşkanlarının bugün sahip olduğu yetkilerin dahi olması gerektiği gibi kullanılmadığı, var olan yetkilerin neler olduğunu sürekli anlattığım, seçilirsem yapılmayanı yapıp bu yetkileri halkın yararına kullanacağımı söylediğim bir dönemde; yeni bir sistemden bahsedilmesini, bugüne değin yapılması gerekip de yapılmayanı ‘yetki olmadığı için yapamadı’ kılıfına saklamaya çalışmak uğraşı olarak görürüm” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur