1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cumhurbaşkanı adaylarına sorular
Cumhurbaşkanı adaylarına sorular

Cumhurbaşkanı adaylarına sorular

“Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi”, “Göç Yasası”yla ilgili Cumhurbaşkanı adaylarına sorular yöneltti.

A+A-

“Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi”,  halk arasında “Göç Yasası” olarak nitelendirilen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’na eleştirisini sürdürerek, yasayla ilgili Cumhurbaşkanı adaylarına sorular yöneltti.

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi adına KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe giren yasanın, o tarihten itibaren kamu ve kurumlarında işe başlayanların maaşlarında yüzde 35-40 arası azalmaya, sosyal hakların budanmasına ve toplu iş sözleşmelerin ortadan kaldırılmasına neden olduğu savunularak,  yasanın UBP hükümeti döneminde Meclis’ten geçirildiği ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından onaylandığı belirtildi.

Açıklamada, o dönemde yasaya CTP-BG’nin şiddetle karşı çıktığı ifade edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Şimdi ise roller değişti ve ‘Göç Yasası’nı Meclis’ten geçirenler ana muhalefet partisi, ona şiddetle karşı çıkanlar ise hükümet oldular. Rollerle birlikte söylemler de değişti. Şimdilerde UBP, Göç Yasası Kaldırılsın diye ‘hodri meydan’ çekerken, CTP-BG'li Başbakan, ‘Göç Yasası Kaldırılsın diyenler popülizm yapıyorlar, bunu söyleyenler kaynağın nereden bulunacağını da söylesinler’ diyor.”

Açıklamada, Göç Yasası’na Dur De İnisiyatifi tarafından Cumhurbaşkanı adaylarına yazılı bazı sorular yöneltilmesine ve alınacak yanıtların kamuoyu ile paylaşılmasına karar verildiği de açıklandı.

Basına da dağıtılan Cumhurbaşkanı adaylarına yöneltilen sorular şöyle:

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’e:

“2013 seçimlerinde partiniz Göç Yasası’nı kaldıracağına dair söz vermesine rağmen hükümete geldikten sonra gerekli girişimlerde bulunmadınız. Eğer sebebi hükümetiniz ise neden gerçekleri söylemediniz? Hükümeti aşan sebepler varsa neden halka açıklamıyorsunuz?”

Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu’na:

“Partiniz Kıbrıslı Türk gençliğini göç yollarına düşüren yasayı Meclis’ten geçirdi. Bu gerçek ortadayken halka ne vereceğinizi iddia ediyorsunuz?”
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’ya:

“Yıllar önce Kıbrıslı Türklere dayatılan benzeri bir yasayı ‘Acı bir ilaç ama içmek zorundayız’ diyerek savunmuştunuz. Göç Yasası için tavrınız ne olacak? “

Bağımsız Cumhurbaşkanı Kudret Özersay’a:

“Seçim programınızda genç bir aday olduğunuzu öne çıkarıyorsunuz. Bu ülkenin gençlerini göç etmeye zorlayan yasaya karşı duruşunuz nedir?”

(tak)

Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur