1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP’ye uzun yıllar emek veren Taner Akcan anıldı
CTP’ye uzun yıllar emek veren Taner Akcan anıldı

CTP’ye uzun yıllar emek veren Taner Akcan anıldı

Taner Akcan anısına düzenlenen anma gecesi dün akşam KTOEÖS’nda gerçekleştirildi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa İlçesi Ortaköy Ocak Örgütü’nün merhum Taner Akcan anısına düzenlediği anma gecesi dün akşam Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)’nda gerçekleştirildi. CTP’ye yıllarca emek veren ve çeşitli kademelerinde görev alan, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Eğitim Koordinatörü, Çıraklık Eğitim Merkezi kurucusu, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi eski Müdürü Taner Akcan’ın anma gecesi etkinliğine Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, milletvekilleri, Akcan’ın eski dostları, ailesi ve sevenleri katıldı. Gecede Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Ortaköy Ocak Örgütü Başkanı Cenk Paşa, KTEZO eski Başkanı Mahmut Kanber ve KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga birer konuşma yapıp Taner Akcan’la ilgili anılarını paylaşırken, Akcan’ın kızı Öykü Akcan da babasına hitaben yazdığı mektubu okudu. Öykü Akcan’ın mektubu okuduğu sırada salonda duygu dolu anlar yaşandı. Konuşmaların ardından da Taner Akcan’ın müzisyen dostları, müzik dinletisi sundu.

cc-012.jpg

SORAKIN: ÜLKE İNSANINA KARŞI VERDİĞİ HİZMETLER UNUTULMAZ

Genel Sekreter Erdoğan Sorakın yaptığı konuşmada Akcan’ın ülkeye verdiği hizmetlerin asla unutulamayacağını söyledi. Akcan’la yıllar öncesinden tanıştıklarını aktaran Sorakın, sendikal mücadele için sık sık bir araya geldiklerini, 2002-2003 yıllarında ise birçok çalışmaya imza attıklarını belirtti. Eğitimle alakalı sorunları görüşüp tartıştıklarını ve çözüm üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Sorakın, Akcan’ın sohbeti, şakaları ve kendileriyle olan diyaloğunun asla unutulmayacağını ifade etti.

PAŞA: ANILARINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CTP Ortaköy Ocak Örgütü Başkanı Cenk Paşa da, bu geceyi organize etmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Gecenin organizesi için Taner Akcan’ın ailesi ile birlikte CTP Gençlik Örgütü’ne teşekkür eden Paşa, Taner Akcan’ın anılarının yeniden canlandığını dile getirdi. Paşa, Taner Akcan’ı asla unutmayacaklarını ve anılarının kalplerde yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

KANBER: KENDİSİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMIŞ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

KTEZO eski Başkanı Mahmut Kanber, Taner Akcan’la birlikte çalışmış olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Kanber, 7 Aralık’ta açılışının yapılacağı Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Kampüsü hakkında da bilgiler verdi. Kampüsün yaklaşık 2 bin kişi kapasiteli olacağını kaydeden Kanber, gün boyu yaşam ve eğitim adı altında bilim ve becerinin bir araya geleceğini söyledi. Kanber, bu modelin ülkenin ekonomisine tutunarak, öğrenerek gençleri ayakta tutmanın bir yolu olduğunu ve bu yolu kendilerine Taner Akcan’ın açtığını dile getirdi.

TULGA: TANER HOCAYI HER GÜN YAŞADIK VE YAŞIYORUZ

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da kendilerinin Taner Akcan’ın ailesinin bir parçası haline geldiğini, onu her gün yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini belirtti. Çıraklık Meslek Okulu’nun kuruluşundan bahseden Tulga, mesleki eğitimin öneminin arttığını ve daha fark edilir hale geldiğini ifade etti. Bu konunun yasasını merhum Taner Akcan’la birlikte çalıştıklarını kaydeden Tulga, “Başarısız, okumayan dedikleri çocukların başarılı olup kimlik bulduğu bir yer oldu bu okul. Bugün o okul gerçekten büyüyor” diye konuştu.

 

 

Bu haber toplam 3514 defa okunmuştur
Etiketler : ,