1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP'den KINAMA
CTPden KINAMA

CTP'den KINAMA

"Kuzey Kıbrıs'ı Türkiye'nin şubesi gibi gören zihniyeti kınıyoruz"

A+A-

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu aradan çıkararak Kuzey Kıbrıs’ta temsilci açma konusunda FIFA nezdinde başlattığı girişimin kabul edilemez olduğunu belirterek Eroğlu ile yapılan görüşmenin ardından gerçekleşen bu olayın bir rastlantı olmadığını vurguladı.

Erk, “Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Kuzey Kıbrıs’ı Türkiye’nin şubesi olarak gören zihniyetini kınıyor, siyasi şovlar adına gençlerimizin geleceği ile oynamaktan vazgeçmeye çağırıyorum” dedi.

 

Açıklamanın tam metni şöyle:


Kıbrıslı Türk gençliği dünyayla buluşma mücadelesi verirken, bizzat kendi liderliği tarafından görmezden gelinmenin ve ayrılıkçı politikalara malzeme yapılmanın acısını yaşamaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nu devre dışı bırakarak, Kuzey Kıbrıs'la ilgili uluslararası bir organizasyon olan FİFA'ya yönelik başvurusu kabul edilebilir bir olay değildir.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'na hiçbir bilgi vermeden Kuzey Kıbrıs'ta ‘temsilcilik’ açmak istemesi, buradaki varlığımızı tanımamak ve yok saymakla eş anlamlıdır. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, bu girişimi haklı olarak reddetmiştir.
Bu gelişmenin, Sayın Derviş Eroğlu'nun bir süre önce cumhurbaşkanlığı makamında yaptığı organizasyon sonrasında gündeme gelmesi de tabii ki bir rastlantı değildir. Sayın Eroğlu'nun, seçim süreci içerisinde, kendi propagandasını yapmak adına attığı bu adım, ne yazık ki böylesi gelişmeleri de beraberinde getirmiştir.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i makamında misafir ederek, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nu itibarsızlaştığı bu organizasyona FİFA gerekli yanıtı vererek, gerçek adresin neresi olduğunu göstermiştir.
Dünya dilini konuşmayan, ayrılıkçı politikalarda ısrar eden, gençlerimizi yalnızlaştıran Eroğlu’nun vizyonunun, bu gelişmeyle iflas ettiğini bir kez daha dünyaya ispatlamıştır.

Kuzey Kıbrıs’ı Türkiye’nin şubesi gibi gören Eroğlu’nun bu zihniyetini kınar, görev süresinin dolmasına çok az bir süre kalan Eroğlu'nu siyasi şovlar adına gençlerimizin geleceği ile oynamaktan vazgeçmeye çağırır, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun kurumsal kimliğine dünyanın gösterdiği saygıyı kendisi ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklediğimizi belirtirim.

Bu haber toplam 1500 defa okunmuştur