1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP’de imzalar toplandı
CTP’de imzalar toplandı

CTP’de imzalar toplandı

CTP-BG’de delegenin neredeyse yarısı ‘Başkanla birlikte organlar da seçilsin’ dedi… İmzalar Genel Sekreterliğe teslim edildi…

A+A-

Meltem SONAY

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CTP-BG’nin Parti Meclisi’nde ‘sadece Genel Başkan seçimi için 14 Haziran’da Kurultay’ kararına karşı, delegenin neredeyse yarısı ‘Parti Başkanlığı ve Organları Seçimi’ dedi, toplanan 500’e yakın imzanın Genel Sekreterliğe teslim edildiği öğrenildi.
CTP-BG Gençlik Meclisi’nin istifasını ardından, Gençlik Örgütü aldığı inisiyatifle delegeye ulaştı.
Delege, ‘Parti Başkanlığı ve Organların seçimi’ için Olağanüstü Kurultay çağrısı yaptı.

Tüzük, ‘Kurultay üyelerinin 5’te biri’ diyor…

CTP-BG Tüzüğü’nün ‘Olağanüstü Kurultay’ başlıklı 35. Maddesi, ‘Kurultay üyelerinin 5’te birinin; Genel Başkanın veya Parti Meclisi’nin salt çoğunluğunun vereceği karar ile; Parti Meclisi’nin üye tam sayısından bir fazlasının altına düşmesi veya Genel Başkanlık makamının boşalması halinde olağanüstü toplantıya çağrılır’ hükmü içeriyor.
Yine tüzüğün ilgili maddesine göre, ‘Olağanüstü Kurultay istemi PM’ye bildirildikten sonra PM otuz gün içinde Kurultay tarihini belirler. Ancak PM, üye tam sayısının yarısından bir fazlasının altına düştüğü takdirde Genel Başkan otuz gün içinde Kurultay tarihini belirler. Her halde Olağanüstü Kurultay üç ay içinde gerçekleştirilir’.

 

İLÇE BAŞKANLARI NE DEDİ?..

Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın: “Tavsiye kararının tabanda ne kadar yeri olduğunun ispatı”

Toplanan imzaların şu anda Tüzüğe göre yeter sayı olan 218’in neredeyse iki katından fazla olduğunu iddia eden Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, imza toplanmaya devam edildiğini belirtti.
İmzaların parti genel sekreterliğine iletildiğini belirten Mutlu Azgın, Gençlik Örgütü’nün bu anlamda aldığı inisiyatifin başarıya ulaştığını kaydetti.
Son iki yıldır yaşanan ‘toz-duman’dan Parti Meclisi’nin sorumluluk almasını istediklerini, bu nedenle tabana gittiklerini belirten Azgın, “İhtiyacımız yeniden yapılanmadır, bu yeni durumla da yapılanmanın temeli atılacak” şeklinde konuştu.


Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali: “Sadece Başkanlık seçimi hoşnutsuzluk yaratmıştı”

Parti Meclisi’nin 14 Haziran’da ‘Genel Başkan’ın seçileceği bir kurultay kararı aldığını anımsatan CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı, Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, yapılan değerlendirmelerde, ‘Tüm organların yenilenmesi’ ve ‘Genel Başkan’ın yenilenmesi’ olmak üzere iki ayrı görüşten, ‘Genel Başkan’ın seçileceği bir kurultay kararı çıktığını hatırlattı.
İlçe Başkanı olarak, aldığı mesajlardan, eleştirilerden rahatlıkla kararın hem parti kamuoyu, hem de genel kamuoyunda hoşnutsuzluk yarattığını söyleyebileceğini ifade eden Şahali, Gençlik Örgütü’nün de tüzüğün verdiği yetkiye dayanarak delegenin 5’te birinden imza toplayarak ‘Parti Genel Başkanlığı ve Organların seçimi’ yetkisini kullandığını belirtti.
“İmzalara katıldım, destek verdim… İç huzuruyla da imza attım” diyen Şahali, herkesin sorumlulukla öz eleştiri sürecine katılım göstermesi ve sürecin sağlıklı ilerlemesi temennisini belirtti.

Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa: “CTP’nin bugün için ihtiyacı uzlaşı, sükunet…”

“Parti Meclisi seçimi er ya da geç yapılacak, bütün mesele CTP’nin bugün için ihtiyacı olan uzlaşı, sükûnet” diyen Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, şu anda partide hemen herkesin talep ettiği bir ismin partinin başına geçeceğini, Mehmet Ali Talat’ın başkanlığa gelmesinin ardından organlarda yenilenmenin daha doğru olacağını düşündüğünü söyledi.
Eminağa, Talat’ın, mevcut Parti Meclisi içerisinde, MYK’sını oluşturması ve CTP’nin ilke ve prensipleri doğrultusunda, parti içerisindeki kırılganlığı da yatıştırmasından sonra en kısa ve makul sürede, tüzükteki bir takım değişikliklerin de ardından organların seçileceği bir kurultayın en doğrusu olacağı görüşünü ifade etti.
Parti Meclisi’nde yeni bir ‘hesaplaşma’ noktasına gidilmesinin ne yeni başkana, ne de partiye yarar sağlayacağını ifade eden Eminağa, yapılacak Parti Meclisi seçiminin, ‘kırmayan, incitmeyen’ bir yarış olması temennisini belirtti.
“Keşke bütün arkadaşlarımız Parti Meclisi seçimi için 2-3 ay daha bekleyebilseydi” diyen Eminağa, “Şimdi bizim üzerimize düşen görev, kurultayda yeni Başkanla birlikte yeni Parti Meclisi’ni de belirlemektir” şeklinde konuştu.


Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali: “Delegenin talebi, doğruya yakını bulma”

Kurultayın aceleye geldiği görüşünü belirten Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, kurultayın Ocak, Bucak, İlçe kongrelerinin ardından makul bir zaman diliminde yapılmasıyla ilgili bir görüşleri olduğunu ve bunu da ilettiklerini aktardı.
Yalnızca Genel Başkan’ın seçileceği bir kurultayı doğru bulmadıklarını da ifade ettiklerini kaydeden Şahali, delegenin bugün vardığı sonucun önceden varılması gereken bir sonuç olduğu görüşünü de ortaya koydu.
Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, delegenin talebini, ‘doğruya yakını bulma’ olarak değerlendirdi.

İskele İlçe Başkan Vekili Hüseyin Mülazim: “Yeni bir kapı açar mı emin değilim”

Gençlik Örgütü’nün bir imza kampanyası başlattığını ve ilçelere de gittiğini belirten İskele İlçe Başkan Vekili Hüseyin Mülazim, “İlk etapta ben müdahil olmayacağımı söyledim, delegenin kendi hür iradesi ile karar vermesi önemli” dedi.
Örgüt Bürosu’nda, MYK ile gerçekleştirilen toplantıda, Haziran ayını geçmemek kaydıyla Parti Meclisi de yenilensin görüşünün iletildiğini anımsatan Mülazim, karar merciinin Parti Meclisi olduğu ve Parti Meclisi’nin ürettiği kararın ardından gelinen son durumun yeni bir kapı açıp açmayacağından emin olmadığını söyledi.
“Yeni Başkan gelip disiplin sağlanana kadar bir süre daha bu tantana sürecek gibi görünüyor” diyen Mülazim, Parti Meclisi’nde kendi önerisi kabul edilmeyenlerin, önerilerini kabul ettirme yöntemleri aramalarının da son bulması temennisini belirtti.

-----------------------------------------------------------------------


“14 Haziran günü tüm kurulların seçileceği bir olağanüstü kurultay yapılacak”

CTP MYK, 14 Haziran günü tüm kurulların seçileceği bir olağanüstü kurultay yapmayı karara bağladı.
Alınan kararda 14 Haziran’daki kurultayda Onur kurulu seçimi de yapılacak. Diğer yandan Merkez Yöneyim Kurulu toplantısında toplanan imzaların değerlendirildiğini ifade eden MYK üyesi Birikim Özgür, Parti Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun konuyu gündeme alırken MYK’nın da onayının alındığını açıkladı. Parti Meclisi’nde imzaları red gibi bir niyetin olmadığını belirken Özgür, “toplantıda olumsuz bir hava yoktu. İradeye saygı gösterildi” dedi. Özgür, 14 Haziran’da yapılacak olan Kurultay’da başkanla birlikte diğer organların da değişeceğini duyurdu.

Bu haber toplam 3852 defa okunmuştur