1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP ve AKEL barışın yolunu yapıyor
CTP ve AKEL barışın yolunu yapıyor

CTP ve AKEL barışın yolunu yapıyor

CTP Lefkoşa İlçesi ve AKEL Lefkoşa İlçesi süregelen ilişkilerin topluma dokunur etkinliklerle geliştirilmesi amacı ile CTP Genel Merkezi’nde toplandı.

A+A-

CTP Lefkoşa İlçesi ve AKEL Lefkoşa İlçesi süregelen ilişkilerin topluma dokunur etkinliklerle geliştirilmesi amacı ile CTP Genel Merkezi’nde toplandı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda somut eylemler tartışılarak yol haritası belirlendi. Görüşmenin ana konusu mümkün olduğu kadar çok insanı bir araya getirecek faaliyetleri planlamak oldu. Toplantıya CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit ve ilçe yönetim kurulu üyeleri tam kadro katılırken AKEL’den Lefkoşa İlçe Örgütü Sekreteri Polütbüro Üyesi Hristos Hristofidis, Örgütlenme Sekreteri Stavros Yerolagidis, Lefkoşa Kırsal Kesim Sekreteri Paniko Panayi, Merkez Komitesi Üyesi Tulla Andoniou, Kent ve Semtler Sorumlusu İlçe Örgütü Sekreterya Üyesi Kostas Kukos katıldı. Görüşmede Mont Pelerin’de yaşanan gelişmelerin ardından toplumlarda oluşan tepkiler de tartışıldı. Karşılıklı suçlama oyununa girilmemesi gerektiğine dikkat çekilen görüşmede liderlerin vakit kaybetmeden, hayır cehpeleri ve milliyetçilik yükselmeden olumlu süreci ileriye taşımaları istendi. 

ARŞEHİT: İKİ EVET İÇİN SOKAĞA ÇIKMALIYIZ

CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit, yoldaşlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek başladığı konuşmasında Stefanu döneminde başlayan ilişkilerin bu dönemde daha da ileriye götürülmesinin elzem olduğunu vurguladı. Bu dönemde AKEL ve CTP’nin işbirliğine iki toplumun da ihtiyacı olduğu üzerinde duran Arşehit, daha çok insanı bir araya getirmek ve ortak etkinlikler düzenlemek için bir araya geldiklerini belirtti. İki ‘Evet’ bekledikleri bu süreçte bu amaçtaki projelerin öneminin daha da arttığını kaydeden Arşehit, ‘Hayır’cıların çalışmaya başladıklarını, Mont Pelerin’de olanların ardından retçi cephenin daha da mutlu olduğunu kaydetti. Arşehit, “Şimdi bizim de artık sahaya inmemiz ve somut işler yapmamızın zamanıdır. Bunun için bazı düşüncelerimiz vardır. Bunları masaya koyup yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi.

HRİSTOFİDİS: MİNİ KRİZ AŞILMALI MÜZAKERE MASASINA DÖNÜLMELİ

AKEL Lefkoşa İlçe Örgütü Sekreteri Polütbüro Üyesi Hristos Hristofidis de böylesi bir dönemde CTP ve AKEL’in işbirliği ve ortak mücadelesinin son derece önemli olduğuna değindiği konuşmasında ülkeye barışı getirecek olanın sol partiler olacağını kaydetti. Hristofidis, “Bize göre Kıbrıs Sorunu’na doğru bir çözüm bulunabilmesi için önümüzde büyük bir fırsat var ve bu değerlendirilmelidir. Müzakereler açısından mini bir kriz yaşanıyor. Bu krizin ne kadar süreceği bilenmiyor şimdilik ancak yapılması gereken bir an önce müzakere masasına dönmektir” dedi. Dolayısıyla bu dönemde iki toplumda da solun ortak faaliyetinin daha da büyük önem kazandığını vurgulayan Hristofidis, 18 Aralık’ta güneyde yerel seçimler yapılacağını ve bu üç haftada seçim propagandalarının süreceğini kaydetti. Pazartesi ara bölgede AKEL ve PEO’nun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin başarılı olduğunu ve tüm Kıbrıs’a olumlu mesajlar verildiğini belirten Hristofidis, “Bu nedenle somut eylemlerle somut hedefe yardımcı olmamız gerekiyor. Olabildiğince insanı biraraya getirme çabası dışında partilerin kadroları arasındaki ilişkileri geliştirmenin yollarını da yapmalıyız” dedi.

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur