1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP-UBP’ye doğru…
CTP-UBP’ye doğru…

CTP-UBP’ye doğru…

CTP-BG Parti Meclisi dün Genel Başkan Mehmet Ali Talat başkanlığında toplandı.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

CTP-BG Parti Meclisi dün Genel Başkan Mehmet Ali Talat başkanlığında toplandı. CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, hükümet kurma çalışmalarının UBP ile sürdürüleceğini açıkladı. Hükümet kurma çalışmaları gündemiyle toplanan parti meclisi toplantısı yaklaşık iki saat sürdü. Toplantıda UBP ile hükümet kurma çalışmalarının sürdürülmesi kararı alındı. Toplantının sonunda basın mensuplarına açıklama yapan CTP-BG Genel Başkanı Talat, bugünden itibaren hükümet kurma çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.
Talat, bakanlıkların dağılımı konusunda bir netlik olmadığına dikkat çekerken, yöneltilen bir soru üzerine, bakanlıkların 5’e 5 olma ihtimalinin mümkün olduğunu söyledi.
UBP Parti Meclisi’nde “CTP ile koalisyona evet” yönünde alınan kararın kendisine ulaştığını söyleyen Talat, CTP-BG Parti Meclisi’nin dünkü görüşmesinde bakanlıklar konusunun ele alındığını belirtti.

UBP de eşzamanlı toplandı
CTP Parti Meclisi toplandığı sırada, dün UBP Parti Meclisi de bir toplantı gerçekleştirdi, “CTP ile koalisyon” masaya yatırıldı. Resmi olmayan bilgilere göre UBP’nin CTP ile koalisyon fikrine “Evet” dediği öğrenildi. UBP’nin resmi açıklamayı bugün yapması bekleniyor.

------------------------

UBP PARTİ MECLİSİ’NDEN ÖZGÜRGÜN’E YETKİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi, dün akşam yaptığı toplantıda, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile hükümet kurma çalışmaları için yetki verdi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Parti Meclisi UBP Genel Başkanı Özgürgün’e, CTP-BG ile hükümet kurma çalışmalarında ilerleme ve sonuçlandırma yetkisi verdi.

CTP-BG ile UBP’nin hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde bugün görüşme yapmasının beklendiği de belirtilen açıklamada, görüşme saatinin belli olmadığı ifade edildi. TAK

Bu haber toplam 3778 defa okunmuştur