1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP-UBP koalisyon protokolü imzalandı
CTP-UBP koalisyon protokolü imzalandı

CTP-UBP koalisyon protokolü imzalandı

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) arasında koalisyon protokolü bugün 14.00’te Cumhuriyet Meclisi’nde imzalandı.

A+A-

Protokole, CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün imza koyarken, yeni hükümetin Başbakanı Ömer Kalyoncu da imza törenine katıldı. Talat ve Özgürgün’ün konuşmasının ardından, protokol imzalandı.

TALAT: “PROTOKOL 3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR”

CTP-BG Genel Başkanı Talat, protokolün “Hükümetin Çalışma Düzeni”, “Cumhuriyet Meclisi’nin Çalışma Düzeni ve Koordinasyonu” ve “Bakanlıkların Dağılımı” başlıklı üç bölümden oluştuğunu belirtti.

Hükümetin Cumhurbaşkanlığı tarafından onayladığını söyleyen Talat, bundan sonraki süreçte protokolün yürürlüğe girmesi ile birlikte yarın Meclis’in olağanüstü toplanacağını ve hükümetin Meclis’e sunulacağını, en geç bir hafta sonra da hükümet programının Meclis’e sunulacağını kaydetti.

Talat, “Hükümetimiz çok önemli bir yük omuzluyor, biz iki parti olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu ilk iki büyük partinin Meclis’te büyük çoğunlukla oluşturacağı hükümet ve haliyle bu hükümetin de önemli hedefleri yerine getirmesi söz konusu olacak” dedi.

Hükümetin reform ve dönüşümler yapacağını söyleyen Talat, “Kıbrıs Türk halkının bugüne kadar olmasını istediği ama çeşitli nedenlerle, belki zayıf hükümetler belki de popülizm nedeniyle gerçekleştiremediklerini, hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Talat, koalisyonun amacının Anayasa da dahil, önemli reformları kotarmak, sürdürülebilir ekonomik yapıya ulaşmak için gerekli tedbirleri almak ve devam eden müzakere sürecine destek olmak olduğunu kaydetti.

ÖZGÜRGÜN: “SİYASİ TARİHTE DÖNÜM NOKTASI OLACAK BİR İLK”

UBP Genel Başkanı Özgürgün de, ciddi problemlerin olduğu bir dönemden geçildiğini, bunları aşabilmek adına hem CTP-BG hem de UBP’nin, bugün, siyasi tarihte dönüm noktası olacak bir ilke imza attığını belirtti.

Özgürgün her iki partinin de başarma dışında bir şansı olmadığını bilerek, başarılı olma dışındaki alternatifleri bir kenara bırakarak, halka ve geleceğe dönük projeler, yasalar, kararlar ve çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Yapılması gereken önemli işler olduğuna işaret eden Özgürgün, yoğun bir çalışma içine girileceğini kaydetti.

Özgürgün, “Biz iki genel başkan olarak görev almamamıza rağmen hükümetin başarılı olacağına, Başbakan ve Bakanlar Kurulu’nun çalışmaları en iyi şekilde yapacağına inancımız tamdır” dedi.

TAK

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur