1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. CTP-PM’nin yeni profili…
CTP-PM’nin yeni profili…

CTP-PM’nin yeni profili…

CTP Parti Meclisi bu akşam toplanacak. Yeni Genel Sekreter ve yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri bu akşamki toplantıda belirlenecek. Toplantı saat 19.00’da CTP Genel Merkez’de yer alacak

A+A-

Meltem SONAY

Olağanüstü toplanan CTP 25. Kurultay sonuçlarına göre oy kullanan 835 delege genel başkanın yanı sıra parti meclisini de belirledi.
40’ı seçilmiş, 37’si de milletvekilleri,  Kadın Örgütü Genel Başkanı-Genel Sekreteri, Gençlik Örgütü Genel Başkanı- Genel Sekreteri ve Kent Belediye Başkanları olmak üzere ‘doğal üyeler’den oluşan 77 kişilik Parti Meclisi’ne bu dönem, 17 yeni isim girdi.
Ongun Talat, Ürün Solyalı, Oktay Kayalp, Kadri Fellahoğlu gibi isimler, önceki Parti Meclisi’nde ‘Doğal Üye’ olarak  yer alırken, bu dönem ‘seçilmiş’ Parti Meclisi Üyeleri arasına girdi.

İlk 5’te 4 genç isim!
117 kişinin aday olduğu 40 kişilik parti meclisinde, özellikle ‘genç isimlerin’ ilk sıralarda yer alması dikkat çekti.
40 kişilik CTP-BG Parti Meclisi listesinin ilk 5 sırasını, 4 genç isim aldı. Özellikle Olağanüstü Kurultay’da ‘Genel Başkan’ın yanı sıra, ‘Yetkili Organlar’ın da seçilmesinde öncü olan gençler, Parti Meclisi’ne de ön sıralardan girmeye hak kazandı.
Parti Meclisi’nin ilk sırasında, CTP-BG Gençlik Örgütü Başkanı Ongun Talat yer alırken, Başak Ekenoğlu, Gençlik Örgütü eski Başkanı Ürün Solyalı, Aybike Yektaoğlu da listenin ilk 5’inden PM’ye girdi.

12 kadın…
40 kişilik CTP-BG Parti Meclisi’nde, 12 kadın yer aldı. PM’ye girmeye hak kazanan kadın üyelerden 8’i delegenin oyu ile 4’ı da kontenjanla listeye girdi.
Başak Ekenoğlu, Aybike Yektaoğlu, Ayça Soygür Çıralı, Fide Kürşat, Emel Kişi, Pembe Afşaroğlu, Şenay Ekingen, Huri Akansoy, Çimen Varer, Zühre Civa, Çiçek Göçkün ve Ülkü Taşseven CTP-BG Parti Meclisi üyeliğine hak kazandı.

Eski - yeni belediye başkanları
CTP-BG eski Lefkoşa Milletvekilleri’nden ve bir süre Lefkoşa Belediyesi Başkanlığı da yapmış Kadri Fellahoğlu’nun yanı sıra, yıllarca Mağusa Belediyesi Başkanlığı’nı yürüten Oktay Kayalp de delegeden destek aldı, Parti Meclisi’ne girdi.
Mehmetçik  Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli’nin 7 sıradan listede yer aldığı görülürken, delege Geçitkale Belediyesi Başkanı Hasan Öztaş’ı ve Akdoğan Belediyesi Başkanı Ahmet Latif’i de Parti Meclisi’nde görmek isteğini ortaya koydu.

CTP-BG’nin deneyimli isimleri…
Parti Meclisi’nin genç ve yeni isimlerinin yanı sıra, CTP-BG’nin deneyimli isimleri de delegenin oyu ile Parti Meclisi’ne girdi.
Delege, İsmet Akim, Sonay Adem, Ali Gulle, Ahmet Barçın, Burhan Eraslan, Niyazi Düzgün, Salih Usar, Hüseyin Mülazim, Erdoğan Sorakın, Ali Volkan gibi isimlere destek verdi, Parti Meclisi üyesi olarak belirledi.

Sendika, oda temsilcileri…
Bir dönem Belediye Emekçileri Sendikası’nın Genel Sekreterliği görevini yürüten Ayça Soygür Çıralı, DAÜ-SEN eski Başkanı Hasan Ulaş Altıok, KOOP- SEN Genel Başkanı Mehmetali Güröz, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Tabipler Odası Başkanı Dr. Cemal Mert de CTP-BG Parti Meclisi Üyeliği’ne seçilen isimler arasına girdi.

Kimler giremedi…
CTP-BG Parti Meclisi’nde değişim, adaylık sürecinde başlamıştı. Parti Meclisi’ne aday olan 117 isimden sadece 28’i PM üyesiydi.
‘Yeniden’ aday olan Parti Meclisi Üyeleri’nden Ahmet Polili, Doğan Şahali, Mustafa Yektaoğlu, Sümer Aygın gibi isimler yeni Parti Meclisi’ne giremedi.
Merkez Yönetim Kurulu Yerel Yönetimler Sekreterliği görevini yürüten Hakan Kuntay da, Parti Meclisi dışında kalan isimlerden oldu.

Doğal Üyeler…
CTP-BG, Parti Tüzüğü’ne göre,  Genel Başkan ve Kurultayca seçilen 40 üyenin yanı sıra, Kadın Örgütü Genel Başkanı ve Genel Sekreteri, Gençlik Örgütü Genel Başkanı ve Genel Sekreteri
Milletvekilleri ve Kent Belediye Başkanları da ‘Doğal Üye’ olarak Parti Meclisi’nde yer alacak.

 

PM ÜYELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 5073 defa okunmuştur