1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP-PM toplandı, Talat vurguladı
CTP-PM toplandı, Talat vurguladı

CTP-PM toplandı, Talat vurguladı

CTP Parti Meclisi , Merkez Yürütme Kurulu'nu belirleme gündemiyle toplandı

A+A-

CTP PM dün toplandı, yeni yetkili organlarını belirledi. Toplantı sonrası, CTP BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, “Benim öngörüm bugüne kadar kurulan hükümetlerden farklı olarak bu sefer hükümet programı üzerinden koalisyon müzakereleri yapmaktır” şeklinde konuştu.

• Talat: “Böylece kurulacak olan hükümet, ne için kurulacağını bilmiş olacak ve bu vesileyle de koalisyon ortağımız hangi hedefler için bir araya geldiğimizi bilerek pazarlığa oturacak”

• “Kabine yarının işi değil. Hazırlıklarımızın tamamlanması gerekiyor”

• CTP PM, Parti Genel Sekreterliği görevine oy birliğiyle Tufan Erhürman’ı getirdi

• Merkez Yönetim Kurulu’na ise şu isimler seçildi: Ürün Solyalı, Muhittin Tolga Özsağlam, Cemil Sarıçizmeli, Ahmet Barçın, Ali Karavezirler, Emel Kişi, Pembe Afşaroğlu, Fazilet Özdenefe ve Erdoğan Sorakın

 

FERAY YALÇUK

CTP PM dün toplandı ve yeni yetkili organlarında görev yapacak isimleri belirledi. Toplantı sonrası yeni hükümet çalışmalarına ve bu çalışmalarda göz önünde bulundurulacak prensiplere değinen CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat,  “Benim öngörüm bugüne kadar kurulan hükümetlerden farklı olarak bu sefer hükümet programı üzerinden koalisyon müzakereleri yapmaktır” şeklinde konuştu

“Kabine bir günlük iş değil…”

Toplantının gündeminde kabinenin olmadığını dile getiren Talat, yeni Merkez Yönetim Kurulu’nun bugün toplanacağını, bu toplantıda hem görev bölümü yapılacağına, hem de önlerindeki işlerin tamamlanacağına işaret etti. Konuşmasında “Kabine yarının işi değil” diyen Talat, konu ile ilgili hazırlıkların tamamlanması gerektiğini vurguladı.

“İstifasını vermemesi için ben rica ettim”

Açıklamasının ardından kabine ile ilgili basından gelen sorulara açıklık getirmek istediğini belirten Talat, “Sayın Yorgancıoğlu’na istifasını vermemesi için ben rica ettim, zamana ihtiyacımız var” dedi.

Erhürman oy birliği ile Genel Sekreter

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat başkanlığında dün akşam genel merkezde toplanan Parti Meclisi’nde oy birliği ile genel sekreterliğe Tufan Erhürman getirildi. Merkez yürütme kurulunda ise şu isimler yer aldı:
Erdoğan Sorakın, Fazilet Özdenefe, Muhittin Tolga Özsağlam, Ürün Solyalı, Cemil Sarıçizmeli, Ali Karavezirler, Emel Kişi, Ahmet Barçın, Pembe Avşaroğlu.

Bu haber toplam 3406 defa okunmuştur