1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP MYK:'YORUMLAR DİKKATE DEĞER'
CTP MYK:YORUMLAR DİKKATE DEĞER

CTP MYK:'YORUMLAR DİKKATE DEĞER'

CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Yerel Seçimlerle ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

Yerel yönetim seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlar, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’de çok yönlü ele alınmaya başlandı.  Özellikle Mağusa, Girne ve Lefkoşa’da ortaya çıkan sonuçlar partide bazı tartışmalara yol açtı. Parti yönetimi şimdi iddiaları masaya yatıracak

CTP-MYK’dan yazılı bir açıklama yapıldı ve “Kimi partililerimizin başka adayları desteklemiş oldukları yönündeki yorumları dikkate değer buluyoruz, araştırmalarımızı sürdürüyoruz” denildi.

 Mağusa’da, ilçe binasında gerginlik yaşandığına dair iddialarının ardından CTP MYK üyeleri ve parti başkanı Yorgancıoğlu ile genel sekreter Erk Mağusa’ya gitti, partililerle görüştü.  

 Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali ise ilçe binasında sadece sözlü tartışmanın yaşandığını, kamuoyuna yansıyan arbede ve diğer iddiaların asılsız olduğunu söyledi, seçim sonuçlarının  “partililer arasında çok ciddi büyük bir öfkeye” neden olduğunu belirtti.

 Öte yandan seçim sonuçları sadece Mağusa’da değil, Girne’de de tartışma yarattı. Girne’de bir grup partili ilçe binasına giderek sonuçların 'değerlendirilmesini' istedi.

YENİDÜZEN (Özel)

Yerel yönetim seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlar, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’de çok yönlü ele alınmaya başlandı.
Özellikle Mağusa, Girne ve Lefkoşa’da ortaya çıkan sonuçlar partide bazı tartışmalara yol açtı, bazı iddialar gündeme taşındı.
Parti yönetimi, söz konusu seçim sonuçlarına yönelik iddiaları partinin yetkili organlarında hem tartışmaya açıyor, hem de değerlendiriyor.
Mağusa’da, ilçe binasında gerginlik ve arbede yaşandığına dair iddiaların ardından Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, sadece sözlü tartışmanın yaşandığını ancak kamuoyuna yansıyan arbede ve diğer iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.
Dün Mağusa İlçesi’ne giden CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ise, hem seçim sonuçlarını değerlendirdi,  hem de partilileri dinledi. 

Şahali: Sözlü tartışma yaşandı

YENİDÜZEN’e konuşan CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, CTP Mağusa İlçesi’nde yaşandığına dair kamuoyuna yansıyan ve basında çıkan iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.
Basına yansıyan birçok iddianın ardından açıklama yapan Şahali, sadece sözlü tartışma yaşandığını bunun da gayet doğal olduğunu belirtti.
Şahali,  birçok yayın kuruluşunda çıkan iddiaların ise asılsız olduğunu özellikle eski başkan Ferdi Sabit Soyer’in fotoğrafının indirilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını kaydetti.
“Seçim sonuçları değerlendirilecektir” diyen Şahali, “Buna yol açan unsurlara Parti Tüzüğü çerçevesinde gereği yapılacaktır” dedi.

“Partililer arasında da çok ciddi büyük bir öfke var”

CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, GAZETE 360 isimli internet sitesine de açıklamada bulundu.
Şahali, hem seçim sürecinde hem de seçim sonrasında gelen ihbar ve bulguları değerlendirerek somut kanaatler oluşturduklarına vurgu yaptı.
Şahali, Gazete 360’a yaptığı açıklamada "İddialarla ilgili kesin tespitlerimiz var. Partililer arasında da çok ciddi büyük bir öfke var”  dedi.

---------------------------------------------

Başbakan ve CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu
“Sonuçlar tepki yarattı”

Seçim sonuçları ile ilgili Başbakan ve CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da bazı değerlendirmelerde bulundu. CTP Girne İlçe Örgütü’nde yer alan toplantı sonrası Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yaptıklarını belirtti.
Yorgancıoğlu, “Girne sonuçları ile ilgili üzüntülü olanlarla değerlendirmeler yaptık, arkadaşlar kendi düşüncelerino, tanık oldukları olayları bizlerle paylaştı. Bir belediye kaybedildi. Bunun nedenleriyle ilgili arkadaşların sıkıntıları vardı” dedi.
Yorgancıoğlu, partililerin başka adaylar lehine çalıştığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, “Aleyhine çalışma konusunda iddialar vardır, bunları araştıracağız” diye yanıtladı.
Mağusa’da partililerle toplantı da yapan Başbakan Yorgancıoğlu, “Sonuçlar tepki yarattı. Partililerimizin görüşlerini alacağız. Sonucu kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

--------------------------------------------

CTP-MYK: 'Araştırmalarımızı sürdürmekteyiz'

“Uzun süre görev yapmış olan belediye başkanlarının seçimi kaybetmesinin ardından bazı partililerimizin duygu yüklü yaklaşımlar sergileyebileceğinin de bilinciyle, kimi partililerimizin seçimlerde parti adayı dışında başka adayları desteklemiş oldukları yönündeki yorumları dikkate değer bulmakta ve hassasiyetle doğru sonuçlara ulaşmak için araştırmalarımızı sürdürmekteyiz.”


29 Haziran Yerel Seçimleri’nin sonuçları üzerine CTP Merkez Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaptı.
İşte açıklamanın TAM METNİ:

29 Haziran Yerel Seçimleri’nde partimiz %37 oy alarak yarışı önde tamamlamış olsa da doğaldır ki seçim öncesinde CTP-BG’li başkanlar tarafından yönetilen üç büyük belediyede elde edilen sonuç partimiz açısından üzüntü sebebi olmuştur.

CTP-BG, kazanılan 14 belediyenin dışında kalan tüm belediyelerle ilgili seçim sonuçlarını değerlendirmekte ve başta üç büyük belediye olmak üzere tüm seçimi kazanamadığımız belediyelere ilişkin sağlıklı analizler ışığında doğru politikaların oluşturulması ve ilk yerel seçimde bu belediyelerde de CTP-BG’li başkanların görevi devralması adına çalışmalarına seçimin ertesi günü başlamıştır.

Yürütmekte olduğumuz çalışmalar aynı zamanda CTP-BG’nin yönettiği bazı belediyelerin niye bu seçimde kazanılamadığı hususunda da somut verilere ulaşma amacını taşımaktadır. Bu çerçevede Parti Yönetimi, Genel Sekreter Kutlay Erk ve Örgütlenme Sekreteri Niyazi Düzgün’ün de katılımıyla yerelde doğrudan görüşmeler gerçekleştirmektedir. Uzun süre görev yapmış olan belediye başkanlarının seçimi kaybetmesinin ardından bazı partililerimizin duygu yüklü yaklaşımlar sergileyebileceğinin de bilinciyle, kimi partililerimizin seçimlerde parti adayı dışında başka adayları desteklemiş oldukları yönündeki yorumları dikkate değer bulmakta ve hassasiyetle doğru sonuçlara ulaşmak için araştırmalarımızı sürdürmekteyiz.

CTP-BG, 44 yıllık tecrübesiyle, insanımıza her alanda nitelikli hizmet sunma, değişim ve dönüşüm ihtiyacı doğrultusunda toplumsal süreçlere öncülük etme ve en temelde barış, demokrasi, insan hakları ve sosyal adalet için birlik ve bütünlük içerisinde ülke siyasetine katkı yapmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Cumhuriyetçi Türk Partisi
Merkez Yönetim Kurulu

-------------------------------------------------------------------------

Şahali: “Radikal bir değişim…”

Olağan üstü toplantının bitmesinin ardından basına kısa bir açıklamada bulunan CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, basında çıkan  “Ferdi Sabit Soyer’in fotoğrafı indirildi” ve “Darp olayı yaşandı” şeklinde yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, Oktay Kayalp’ın fotoğrafının asıldığını ancak Ferdi Sabit Soyer’in fotoğrafının indirilmediğini ve darp olayının yaşanmadığını ifade etti. Partide gerginlik yaşandığını dile getiren Şahali, 20 yıllık bir düzenin değiştiğini ve bu değişimin ise radikal bir değişim olduğunu söyledi.
CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, ortada bir çok iddiaların ve bir çok yaşanmışlıkların olduğunu belirterek, bu iddiaların değerlendirileceğini ve parti tüzüğünün ise bu konuda yol göstereceğini ifade etti. İddialarda geçen isimlerin partinin simge isimleri olduğunun altını çizen Şahali, “İsimler verilerek bir sürü senaryolar yazıldı” şeklinde konuştu.

 

Erk: “Soruşturma konusu parti içinde değerlendirilecek…”

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, yaşanan olayların basında abartıldığını belirterek, seçim sonrası değerlendirme toplantısının yapıldığını söyledi. Tartışmaların yaşanmasını da yorumlayan Erk, “Tartışmalar tabii ki olacak. Biz hep tartışan bir partiyiz. Tartışmayan partiler düşünsün. Tartışmayan partilerde baştakiler söyler alttakiler uygular” şeklinde konuştu. Oktay Kayalp’ın 20 yıl sonra seçimi kaybetmesinden dolayı partililerin duygu yüklü olduğunu dile getiren Erk, bu tepkilerin olağan tepkiler olduğunu ve tepkilere neden olan kaynakların olduğunu belirtti. Erk, soruşturma konusunun ise parti içerisinde değerlendirileceğini söyledi.

 

Bu haber toplam 2804 defa okunmuştur