1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. CTP MYK United Medya’yı ziyaret etti…
CTP MYK United Medya’yı ziyaret etti…

CTP MYK United Medya’yı ziyaret etti…

Ürün Solyalı: “Daha güvenli medya için üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

A+A-

CTP-BG, yeni yayın dönemi arifesinde basın kuruluşlarına başlattığı ziyaretler çerçevesinde UNITED Medya’yı ziyaret etti.

CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri’nden, Basın-Yayın ve Halkla ilişkiler Sekreteri Ürün Solyalı ve Yerel Yönetimler Sorumlusu Pembe Afşaroğlu, YENİDÜZEN Gazetesi, Kanal SİM ve RADYO Sim yetkilileriyle bir araya geldi.

Solyalı: “Basınla hem iyi ilişkileri, hem de doğru mesajın basına iletilmesini önemsiyoruz”

CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri’nden, Basın-Yayın ve Halkla ilişkiler Sekreteri Ürün Solyalı, Merkez Yönetim Kurulu’na yeni gelen ekip olarak bu haftadan itibaren basın yayın kuruluşlarını, özellikle de yeni yayın dönemi öncesi ziyaret etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

İlk ziyareti United Medya’ya yapmayı uygun bulduklarını ve sıcak karşılama için teşekkürlerini ileten Solyalı, “Basın bu ülkede çok güçlü bir ayak ve birçok şeyin algılanmasında, yönetiminde iyi bir köprü hatta köprüden öte bazen yönlendirici. Dolayısıyla basınla hem iyi ilişkileri, hem de doğru mesajın basına iletilmesini önemsemeliyiz diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Basının da kendilerinden taleplerini görmeleri, bilmeleri gerektiğine işaret eden Solyalı, daha üretken, daha güvenli bir basın adına kendi üzerlerine düşen görevleri de yapmaları gerektiği görüşlerini belirtti.

“Sizin sıkıntılarınız, önerileriniz, ülkeyi nasıl fotoğrafladığınız bizler için çok önemli”

Ziyaretlerin bir amacının da basının önerilerini almak ve iletilmek olduğuna işaret eden Solyalı, “Sizin sıkıntılarınız, önerileriniz, ülkeyi nasıl fotoğrafladığınız, bizler için nasıl resmettiğiniz bizler için çok önemli. Aynaya bakmak bizler için çok önemli çünkü ne artık her şeyi bile siyasetçiler gündemde, ne de toplumdan kopuk yaşayan siyasetçiler artık revaçta, böyle de olmamalı zaten” dedi.

“Masanın çoğunluğunun gençlerden oluşması da hem bugün için, hem de yarın için umut verici bir durum” diyen Solyalı, yaratıcılığın, üretkenliğin, buranın dünyayla birlikte karşılaştırılmasının gençler sayesinde de adım alacağı bilincinde olduklarını ifade etti, United Medya’yı tebrik ederken, katkılar için de teşekkür etti.

Mutluyakalı: “Temennimiz haksız rekabet koşullarının ortadan kaldırılması”

Yenidüzen Gazetesi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı da, ziyaret için teşekkür ederken, United Medya’da genç bir ekiple çalışmanın dinamizminin yaşandığını kaydetti.

“CTP çok önemli” diyen Mutluyakalı, CTP’nin en örgütlü parti olduğuna işaret etti, şöyle devam etti:
“Gazeteciler bilgiye aç insanlardır. CTP ülke genelinde, yerel yönetimler bütününde, örgütlerdeki insanlar bizim için önemli. Bilgi ihtiyacımızı çok daha doğru olarak onlarla karşılamak isteriz.

Hükümet’te olması nedeniyle de önemli. Medyanın yaşadığımız çağa da bağlı olarak sorunları var. Doğrusu son hükümet döneminde, programda en azından bizlerin arzuladığı konularda değişimlerin olacağı yer aldı. Sayın Başbakan ve Maliye Bakanı ile de yaptığımız çalışmalarda, medyanın bir kısın sıkıntısının giderileceğine dair iyi izlenimler edindik.

CTP’nin geçmişteki hükümet dönemlerinde de bizim için çok önemli olan ve aslında uluslar arası tüm konferanslarda örnek gösterilen Basın Kartı’nın tamamen sivil bir komisyona devri olmuştu. Bunun çok olumlu sonuçları halen var.

Gazetecilerin, sivillerin askeri mahkemede yargılanması gibi konular, Basın İş Yasası uygulanmıyor olsa dahi en azından o yasal güvence o yıllarda oldu. Umut edelim ki yine CTP’nin hükümet döneminde radyo- tv ve gazetelerin haksız rekabet koşulları ortadan kaldırılsın, umarız ki bu yöndeki çalışmalar tamamlanır”.

“CTP özerk ve özgür yayıncılık imkanının da temelini attı”

“Biz sizden en fazla bilgiye ulaşmak için yardım isteriz. Örgütlü bir siyasi partinin ülkenin her yanında oradaki gerçekle yüzleşen insanları vardır. Biz daha doğru haber vermek için o insanlara daha çok ulaşmak istiyoruz” diyen Mutluyakalı, YENİDÜZEN’in 40. yılını kutlamaya da hazırlandığına işaret etti.

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur