1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP lokaline ateş açan zanlı yargılanıyor
CTP lokaline ateş açan zanlı yargılanıyor

CTP lokaline ateş açan zanlı yargılanıyor

Yarköy’de CTP lokaline av tüfeği ile ateş açtığı ve 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen zanlı L. Y dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Gamze BAYKUR

Yarköy’de önceki gün sabaha karşı kalabalığın verdiği rahatsızlık yüzünden sinirlenen ve CTP lokaline av tüfeği ile 1 el ateş açtığı iddia edilen zanlı L.Y almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Meskul mahalde ateş açma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” ve “Yaralama” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Yıldırım tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Tahkikat tamamlandı…
Meselenin tahkikat memuru Celil Gülyaprak, zanlı L.Y’nin 14 Ağustos tarihinde saat 02:45 raddelerinde evinin bahçesinde tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu adına kayıtlı av tüfeği ve 1 adet 12’lik fişek ile kaldığı evin 150 metre ilerisinde bulunan CTP lokalindeki kalabalığın rahatsızlık verdiği için sinirlenip uyuyamadığı gerekçesiyle konu yere 1 el ateş ettiğini açıkladı. Gülyaprak, o sırada lokalde bulunan Emir Dolu, Sedat Özyiğit, Bayram Yakar ve Tekin Dağal’ın çıkan şaşmaların isabet etmesi sonucu vücutlarının muhtelif yerlerinden hafif şekilde yaralandıklarını açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Gülyaprak, zanlının uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Serbest kaldı…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı L.Y’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur