1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP lokaline 1 el ateş 3 YARALI
CTP lokaline 1 el ateş 3 YARALI

CTP lokaline 1 el ateş 3 YARALI

Yarköy’de CTP lokali olarak kullanılan binaya dün sabaha karşı saat 02:45 raddelerinde av tüfeği ile bir el ateş edildi.

A+A-

Gamze BAYKUR
Yarköy’de CTP lokali olarak kullanılan binaya dün sabaha karşı saat 02:45 raddelerinde av tüfeği ile bir el ateş edildi. Olay saatinde CTP lokalinde bulunan Emir Dolu, Sedat Özyiğit, Bayram Yakar ve Tekin Dağal av tüfeğinden çıkan şaşmalarla vücutlarının muhtelif yerlerinden hafif şekilde yaralandılar. Av tüfeği şaşmalarından yaralanan Dolu, Özyiğit, Yakar ve Dağal kaldırıldıkları Mağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilirken polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Polis yürüttüğü soruşturmada, CTP lokaline 1 el ateş ettiği tespit edilen 64 yaşındaki L.Y’yi  evinde tespit ederek tutukladı.
Sorguya alınan 64 yaşındaki zanlı polise gönüllü ifade vererek suçunu kabul etmesinin ardından dün öğlen Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkemeye çıkarılan zanlı Yıldırım aleyhine 1 günlük tutukluluk süresi temin edildi.


Zanlı mahkemeye çıkarıldı…
Dün sabah Yarköy’deki evinde tespit edilerek tutuklanan zanlı L.Y, öğlen saatlerinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
“Meskun mahalde ateş açma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” ve “Yaralama” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan 64 taşındaki zanlı Yıldırım, tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Sinirlendiği için ateş etmiş…
Meselenin tahkikat memuru Celil Gülyaprak, zanlının 14 Ağustos tarihinde saat 02:45 raddelerinde evinin bahçesinde tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu adına kayıtlı av tüfeği ve 1 adet 12’lik fişek ile kaldığı evin 150 metre ilerisinde bulunan CTP lokalindeki kalabalığın rahatsızlık verdiği için sinirlenip uyuyamadığı gerekçesiyle konu yere 1 el ateş ettiğini açıkladı.
Gülyaprak, o sırada lokalde bulunan Emir Dolu, Sedat Özyiğit, Bayram Yakar ve Tekin Dağal’ın çıkan şaşmaların isabet etmesi sonucu vücutlarının muhtelif yerlerinden hafif şekilde yaralandıklarını açıkladı.
Meselede şüpheli olarak görülen zanlının  gözaltına alındığını belirten Gülyaprak, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Olay yerinde 5 adet şaşma, 1 adet plastik fişek kapsülü bulunduğunu belirten Gülyaprak, zanlının tasarrufunda ise kanunsuz av tüfeği ve 18 adet canlı mermi bulunduğunu açıkladı.
Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Gülyaprak, zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlının tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.


Erk: “Yaşananların siyasetle alakası yoktur”
Öte yandan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ise katıldığı televizyon programında olayla ilgili şöyle konuştu: “Bir vatandaş, gece geç saate kadar rahatsız verdikleri gerekçesiyle havaya ateş açtı. Saçmalar da orada bulunan kişileri yaraladı. Keşke yaşanmasaydı. Bizi üzen bir olaydır. Ancak yaşananların siyasetle bir alakası yoktur”

Yaralananlar ne dedi?

Sedat Özyiğit:
“CTP lokalinde kağıt oyunu oynarken birden silah sesi duyduk. Şaşmalardan bazıları ayağıma isabet etti ve yaralandım.”

Emir Dolu:
“Lokalde oyun oynuyorduk. Benim sırtım dönüktü. Silah sesi duydum ve sonra sırtımda yanma hissettim. Hemen içeriye girdik. Ateş edenin kim olduğunu görmedik. Sırtıma 6-7 şaşma isabet etti.”

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur