1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. CTP ‘Koalisyon Taslağı’ hazırlığında
CTP ‘Koalisyon Taslağı’ hazırlığında

CTP ‘Koalisyon Taslağı’ hazırlığında

CTP, Kurultay ertesi başlattığı ‘Yeni Hükümet Programı’yla ilgili ‘Koalisyon Taslağı’ çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

 

• CTP ‘YENİ HÜKÜMET’, ‘YENİ KOALİSYON’ HAZIRLIĞINDA…  CTP, Kurultay ertesi başlattığı ‘Yeni Hükümet Programı’yla ilgili ‘Koalisyon Taslağı’ çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonuna kadar ‘koalisyon taslağı’nı tamamlamayı hedefleyen CTP, hafta başı itibarıyla de ‘gayrı resmi’ koalisyon görüşmelerine başlayacak…

• ÖNCE ‘GAYRI RESMİ KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ’… Mevcut Hükümet’in bir süre daha, ‘gayrı resmi’ protokol görüşmeleri devam ettiği sürece görevine devam etmesi, daha sonra Cumhurbaşkanı’na istifanın sunulmasının planlandığı da elde edilen bilgiler arasında.

• PARTİLERLE GÖRÜŞME HAFTAYA… CTP-BG’nin önümüzdeki Salı günü ‘gayrı resmi’ koalisyon görüşmelerine başlamayı planladığı öğrenilirken, UBP, DP ve TDP ile görüşmesi bekleniyor…

Meltem SONAY

CTP, Kurultay ertesi başlattığı ‘Yeni Hükümet Programı’yla ilgili ‘Koalisyon Taslağı’ çalışmalarını sürdürüyor.
CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın, kurultaydan hemen sonra yaptığı açıklamada ifade ettiği gibi, ‘koalisyon görüşmelerini yaparken uygulama hedefi ortaya konacak taslak’la ilgili çalışmanın hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Önce ‘gayrı resmi’ koalisyon görüşmeleri…
Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre hafta sonuna kadar ‘koalisyon taslağı’ tamamlanacak, hafta başı itibarıyla de ‘gayrı resmi’ koalisyon görüşmeleri başlayacak.
Mevcut Hükümet’in bir süre daha, ‘gayrı resmi’ protokol görüşmeleri devam ettiği sürece görevine devam etmesi, daha sonra Cumhurbaşkanı’na istifanın sunulmasının planlandığı da elde edilen bilgiler arasında.

Partilerle görüşme…
CTP-BG’nin önümüzdeki Salı günü ‘gayrı resmi’ koalisyon görüşmelerine başlamayı planladığı öğrenilirken, mecliste temsil edilen tüm partilerle görüşüleceği elde edilen bilgiler arasında.
CTP’nin, önce gayrı resmi koalisyon görüşmeleri ile olası koalisyonu şekillendirme, daha sonra Hükümet’in istifası ile Cumhurbaşkanı’nın görevi vereceği milletvekili ile de, yasanın tanıdığı 15 gün içersinde koalisyonu kurma planı olduğu güvenilir kaynaklardan öğrenilenlerden.

‘Ekonomik kalkınma’ ağırlıklı taslak…
CTP’nin çalıştığı ‘ Yeni Hükümet Programı’yla ilgili ‘Koalisyon Taslağı’nın, Başkan Talat’ın da açıklamalarında işaret ettiği gibi  ‘Ekonomik kalkınma’, ‘kendi irademize sahip çıkma” hedefleriyle çalışıldığı da elde edilen bilgiler arasında.

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur