1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP Kadın Örgütü'nden kampanyaya tam destek
CTP Kadın Örgütünden kampanyaya tam destek

CTP Kadın Örgütü'nden kampanyaya tam destek

Sorakın, duyarlı tüm kesimeleri de destek olmaya çağırdı.

A+A-

CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın yaptığı yazılı açıklama ile dünyada yaşanan mülteci sorununun ciddiyetine değinerek ülkemizeki mülteciler için Mülteci Hakları Derneği’nin başlatmış olduğu kampanyaya tam destek olduklarını açıkladı. Sorakın, duyarlı tüm kesimeleri de destek olmaya çağırdı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Dünyada ve özellikle yaşadığımız coğrafyada şiddet devam etmektedir. Şiddetin, ölümün, işkencenin, insanı insan olduğundan utandıracak uygulamaların nedeni daha çok para, daha çok petrol, daha çok toprak…
Uygulanan bu politikaların yaşanmaz kıldığı coğrafyaların insanları ölüm kokan topraklarını, yaşayabilmek umudu ile terk etmek, çocuğunu yaşatabilmek için ise ölümü dahi göze almak zorunda kalmaktadır. Dünyanın gerekli dayanışmayı gösteremediği mülteci sorunu, zulüm, savaş ve işkenceden dolayı yaşanmaz hale gelen ülkelerinden kaçan ailelerin dramlarıyla gün geçtikçe daha kötü bir hal almaktadır.
Biz Kıbrıslılar iyi bilmekteyiz ki hiçbir göç keyiften yaşanmaz. Bizler, savaşın çirkin yüzünü çok iyi bilen bir halkız. Ülkemizde yaşanan savaştan dolayı göçler ve travmalar yaşanmıştır. Geride yetimler, öksüzler ve kin ile nefret kalmıştır. Hiçbir şey bir insanın yaşam hakkını korumaktan daha anlamlı olamaz. Sorumluluğumuz, insanları yaşamaya davet etmektir. Ülkemizdeki mültecilerin yaşamlarını sağlayabilmeleri için yardımlarımıza ihtiyaçları vardır. Bu duygularla, Mülteci Hakları Derneği’nin başlatmış olduğu kampanyaya CTP Kadın Örgütü olarak tüm gücümüzle destek verdiğimizi belirtir duyarlı tüm kesimleri bu kampanyaya destek olmaya çağırırız.

Bu haber toplam 1568 defa okunmuştur