1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP: “İnsanlığını al gel, barışa ses ver”
CTP: “İnsanlığını al gel, barışa ses ver”

CTP: “İnsanlığını al gel, barışa ses ver”

CTP, “İnsanlığını al gel, barışa ses ver” sloganıyla düzenlenecek olan eyleme katılacak.

A+A-

CTP, Türkiye’de kesintiye uğrayan barış sürecinin yeniden başlaması ve yaşanan acı olayların son bulması adına yarın saat 18.00’da Lefkoşa Kuğulu Park’ta “İnsanlığını al gel, barışa ses ver” sloganıyla düzenlenecek olan eyleme katılacak.

Konu ile ilgili Genel Başkan Mehmet Ali Talat’ın açıklamasının tam metni şöyle:


Türkiye’de barış sürecinin kesintiye uğramasını ve uzun bir aradan sonra yeniden ölüm haberlerinin gelmeye başlamasını büyük bir endişeyle izlemekteyiz.

Gerek Kıbrıs’ta, gerek bölgemizde, gerekse tüm dünyada her koşulda barıştan ve insan haklarından yana ve şiddetin ve ayrımcılığın her türlüsünün karşısında olan bir tutumu kararlılıkla savunmuş bir parti olarak CTP’nin, Türkiye’de yaşananlar karşısında duyarsız kalması mümkün değildir.

Dileğimiz ve çağrımız, Türkiye’de, bölgede ve tüm dünyada silahların bir an önce susması, sorunların görüşmeler yoluyla çözümlenmesi için çabaların yoğunlaştırılması ve insan haklarının ve barışın egemen kılınmasıdır. Öldürülen her insanın acısı yüreklerimizi dağlamakta, bu konuda aldığımız her haber, barışın hemen şimdi tesis edilmesi ve hiçbir ayrım gözetilmeksizin herkesin insan haklarının hiç vakit kaybetmeden tanınması yolundaki çabalarımızı daha da artırmamız gerektiğini bize bir kez daha hatırlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, “İnsanlığını al gel, barışa ses ver” eyleminde, artık ölümler dursun, barış hemen şimdi tesis edilsin ve herkesin insan hakları bir an önce tanınsın çağrısıyla yerimizi alacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

Bu haber toplam 1722 defa okunmuştur