1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. CTP Güzelyurt’ta rahat, UBP ikinci…
CTP Güzelyurt’ta rahat, UBP ikinci…

CTP Güzelyurt’ta rahat, UBP ikinci…

YENİDÜZEN bu kez Güzelyurt bölgesinin nabzını tuttu, yurttaşı dinledi

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)
YENiDÜZEN, Güzelyurt’ta seçimin nabzını tuttu bu kez…
28 Temmuz’da yapılacak seçimde Güzelyurt halkı seçeceği 6 vekili Meclis’e gönderecek.
Geçen seçimlerde UBP’nin ağırlıklı olduğu, Belediye Başkanlığı’nın da UBP’de olduğu bölgede bu seçimlerde UBP ağırlığını yitirmiş görülüyor.
Güzelyurt Belediye Pazarı, Akçay, Zümrütköy ve Serhatköy’de konuştuğumuz vatandaşların çoğu bölgede CTP’nin birinci parti olacağını söylüyor.
UBP’nin kemikleşmiş oyu bölgede halen etkili ancak, geçmiş dönemlerde UBP’ye mühür basan seçmen bu kez tercihini ‘karma’dan yana kullanacak.
Bölgede karma oyların artacağı yönünde görüş hakim. “Bu karma oylar da UBP dışındaki partilere yarayacak” diyor vatandaş…
UBP’li seçmenler, UBP’nin kurultay döneminde yaşadığı kavganın UBP’ye çok büyük zarar verdiği görüşünde…
“Partiden ayrılanlar, partiden bir kısım oyu aldı” diyen vatandaşlar, “Ama bunlar DP’ye mühür olarak yansımayacak” diye de belirtiyor.

Karma-boykot…
Konuştuğumuz vatandaşlar arasında,  her partili vardı.
Karma kullanacak olanlar, sandığa gitmeyip, “Bunca zamandır gittik noldu” diyenler de…
Boykot edecek olanlar, boykotun seçim sonucunu etkilemeyeceğini bilse de boykot etmekte kararlı…
Karmacılar, “Bütün partiler aynı. Onları denedik olmadı” deyip, gençlere ve yeni isimlerden yana oyunu kullanmak istiyor.
Bunu sandığa ne kadar yansıtacaklar bilinmez ama özellikle Güzelyurt Bölgesi’nde, aile-akraba-köylü ilişkileri karma oyların artmasına sebep olacak gibi görülüyor.

CTP birinci parti…
UBP’liler, DP’liler, TDP’liler de CTP’nin birinci parti olacağını artık kabul etti. Bölgede ikinci partinin ise UBP olacağı söyleniyor. Her ne kadar yara almış olsa da UBP, tabanın ona sahip çıkacağına olan inanç yüksek. DP’nin bölgedeki oylarını yükselteceğine hatta bölgeden 1 milletvekili çıkacağına dair görüşler de hakim.
TDP’nin bölgede şansı yok. Ülke genelinde ise 2 zorlarsa 3 milletvekili çıkaracağını söyleyen vatandaşların yanı sıra, ‘baraj sorunu yaşayabilir’ görüşünü taşıyanlar da var.

Vatandaş ne dedi? Vatandaş ne dedi?

Veysi Sakaryalı
“Güzelyurt’ta UBP-CTP çatışacak. Biri saldırır, öteki saldırır ama tek başına iktidar zor. DP oylarını artıracak ama TDP çok az var.
Ben bugüne kadar oyumu UBP’ye verdim. Bu seçimlerde karma oy kullanıyorum. UBP’nin çok hatası oldu, ‘hep bana hep bana’ dediler ama olmaz.  Bir da düşüncen başka partiden insanların da olduğunu.  Ama baktığında hangisinde hayır var!..
Hele yapılan istihdamları hiç doğru bulmuyorum. Yapacaklardı sınav, kim hak ederse o alınacaktı. Ama şimdi bakarsınız yapılır istihdam, bir diğer parti gelir o istihdamları işten çıkarır. Bu doğru değil.”

Kani Tanay (UBP Bostancı Örgüt Başkanı)
“Güzelyurt’ta 3 UBP, 2 CTP 1 DP milletvekili çıkaracak. TDP bölgede barajı geçmez. Yüzde 30-40 karma oy olacağını düşünürüm.
Ben CTP-UBP koalisyonu görüyorum. 40 milletvekilini UBP ve CTP paylaşacak. DP, 3’ncü parti olacak. TDP’de 2-3 vekil çıkacak.
UBP’de kurultay döneminde yaşanan iç hesaplaşmalar, mahkeme süreci UBP’yi bugünkü noktaya getirdi. UBP 2014’te normal süresinde seçime girseydi yine birinci parti çıkardı. UBP’den ayrılan vekiller, UBP tabanını etkilemez. UBP’nin bir sene kurultaya kilitlenmesi yanlıştı. ”

Memduh Tunç
“Sandıktan bir şey çıkacağı yok. 1976’dan bugüne ne çıktı ki? Gelecek olan halkı düşünmez ya koltuğu düşünür. 7-8 bin maaş alır, hayvancı çiftçi da ancak da maaşlar ödensin diye vergi öder, zenginin kazandığı da görülmez.
Ben 1995’ten beri seçimleri boykot ederim. Bu seçim boykotun etkili olacağına inanırım. Fanatik partililer mühür vuracak ama karma da çok olacak. UBP ve CTP çekişecek.”

Haberin detayları bugün Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 3298 defa okunmuştur
Etiketler : ,