1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ VERİYOR
CTP GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ VERİYOR

CTP GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ VERİYOR

 ERHÜRMAN YENİDÜZEN'e açıkladı: CTP olarak yarın itibarıyla hükümete yönelik güvensizlik önergesi vereceğiz.

A+A-

Meltem SONAY

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, YENİDÜZEN'e açıkladı: CTP olarak yarın itibarıyla hükümete yönelik güvensizlik önergesi vereceğiz.

Erhürman'ın açıklaması şöyle:

Sayın Başbakan bir süreden beri erken seçim konusunu gündeme getiriyor. Biz, defalarca, önergeyi getirin, yeterince imza bulamazsanız biz tamamlayacağımıza söz veriyoruz dedik ama maalesef Sayın Başbakan bu önergeyi getirme konusundaki sorumluluğunu dahi yerine getirmedi. Dün yaptığı açıklamayla bir adım daha attı ve muhalefet getirsin biz imzalayacağız dedi. Her şeyden önce daha hükümette bir yılını doldurmamış bir başbakanın durmadan erken seçimi gündem yapması, bu hükümetin ülkeyi yönetmeye ehil olmadığının açık kabulüdür. Bunun tespit edilmesi lazım.

Yürütmede üst üste hukuka ve kamu yararına aykırı kararlar üreten, Meclis’in toplanıp denetim yapmasını engelleyen, aldığı kararları birkaç gün sonra kendisi bozan hükümet, erken seçim önergesi verme konusunda dahi sorumluluk üstlenmeyerek ciddiyetsizliğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu noktadan sonra Kıbrıs Türk halkının bu hükümete güvenmesi herhalde beklenemez. Bu nedenle yarın itibarıyla biz CTP olarak hükümete güvensizlik önergesi vereceğiz. Bu konuda diğer muhalefet partileriyle de görüşüp önergeyi onların da imzalamasını rica edeceğiz. Buna ek olarak Sayın Başbakanın dün yaptığı açıklamayla artık erken seçim de ülke gündeminin üst sırasına yerleşmiş bulunuyor. Bu konuyu da en kısa sürede parti yetkili organlarımızda görüşüp, alacağımız kararı kamuoyuna açıklayacağız.  

 

 

Bu haber toplam 11938 defa okunmuştur