1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP Genel Başkanı Erhürman: “Bu gerilimi aşağıya çekelim”
CTP Genel Başkanı Erhürman: “Bu gerilimi aşağıya çekelim”

CTP Genel Başkanı Erhürman: “Bu gerilimi aşağıya çekelim”

“Son derece hassas bir dönemden geçiyoruz. Her birimizin dikkat etmemiz gerekiyor” diyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ayrışmamak, kutuplaşmamak gerektiği yönündeki açıklamalara katıldığını da belirtti.

A+A-

Meltem SONAY

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarının ardından, TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadeleri ile oluşan gerginlik Meclis Genel Kurulu’na tartışılmaya devam ediyor.

“Son derece hassas bir dönemden geçiyoruz. Her birimizin dikkat etmemiz gerekiyor” diyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ayrışmamak, kutuplaşmamak gerektiği yönündeki açıklamalara katıldığını da belirtti.

Türkiye’nin yıllardır teröre karşı yürüttüğü mücadele, güvenliğin bir an önce sağlanması hedefine ulaşmasının herkesin temenni ettiği şeyler olduğunu ifade eden Erhürman, ‘Aramızda bölgedeki güvenliğin bir an önce sağlanması ve kavuşması gerektiğine karşı olacak biri yoktur diye düşünüyorum dedi.

Çok fazla gereksiz ayrıntıya girilmeden farklı düşünülmeyen şeylerle bir ortak metin yaratılabileceğini de ifade eden Erhürman, Cumhurbaşkanı’nın açıklamasında ‘bu şekilde söylenmemeliydi’ denebilecek şeyler olabileceği gibi, Cumhurbaşkanı’nın düşüncelerini bu şekilde söylemeyi tercih etmiş edebileceğinin de unutulmaması gerektiğini belirtti.

Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı’nın eleştirilebileceğini ancak linç kampanyası ve hakaretin kabul edilemeyeceğini ifade eden Erhürman, bunun Kıbrıs Türk Halkı’nın iradesi ile ilgili de bir şey olduğu görüşünü belirtti.

“Şu an için Kıbrıs Türk Halkı içerisinde bir cepheleşme var mıdır, yok mudur” gibi ifadelerin kullanılmaması gerektiğini ifade eden Erhürman, “Her birimizin bu dönemde ayrışmaya, cepheleşmeye karşı durmamız gerekli ama sadece bunu söylemekle değil. Söylemlere de dikkat etmek lazım. Özenli ve dikkatli davranmak zorundayız” dedi.

Kıbrıs Türk Halkı’nın demokrasi kültürünü içselleştirmiş bir toplum olduğuna işaret eden Erhürman, ayrışılan konuları değil uzlaşıla noktaları bularak siyasiler olarak bir an önce bu gerilimi aşağıya çekme çağrısı yaptı.


DP Milletvekili Serdar Denktaş:

“Cumhurbaşkanımız zamansız, belki çarpıtılan bir açıklama yapılabilir. Ama Cumhurbaşkanımıza yönelik tüm kamuoyu önündeki bir açıklama da kabul edilebilir değildir”

Savaşı özellikle savaş yaşayan bir halkı yaşamak istemediğine işaret eden DP Milletvekili Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Halkı’nın da bu halklardan biri olduğunu belirtti.

Türkiye’nin aylardır sürdürülen diplomatik çabaların sonuç vermemesi üzerine bu ‘ateş çemberi’ içerisine girmek durumunda kaldığını ifade eden Denktaş, en kısa sürede hedefe ulaşması temennisini belirtti.

Cumhurbaşkanı’nın hareketin dördüncü gününde yaptığı açıklamaya işaret eden Denktaş, bazen yapılan açıklamaların yanlış anlaşılabileceğini ama böylesi hassas dönemde başlayan kamplaşmanın önüne geçilmesi gerektiği dönüşünü belirtti.

“Keşke böylesi hassas bir dönemde bu açıklamayı yapmasaydı” diyen Denktaş, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını yanlış anlaşıldığı yönündeki ikinci açıklamasını da memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Meclis’in destek deklarasyonu yayınlamak için geç kaldığı görüşünü de belirten Denktaş, tasarılar üzerinde çalışılıp deklarasyonun yayınlanması temennisini belirtti.

“Cumhurbaşkanımız zamansız, belki çarpıtılan bir açıklama yapılabilir. Ama Cumhurbaşkanımıza yönelik tüm kamuoyu önündeki bir açıklama da kabul edilebilir değildir” diyen Denktaş, bunun olmaması için herkesin yapacağı açıklamalara dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Bu haber toplam 4873 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler