1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP Gençlik yaz burslarının kesilmesine KARŞI
CTP Gençlik yaz burslarının kesilmesine KARŞI

CTP Gençlik yaz burslarının kesilmesine KARŞI

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, örgüt adına yaptığı açıklamada öğrencilerin yaz burslarının kaldırılmasına kesinlikle karşı olduklarını açıkladı.

A+A-

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, örgüt adına yaptığı açıklamada öğrencilerin yaz burslarının kaldırılmasına kesinlikle karşı olduklarını bir kez daha hatırlattı. Talat, gençlerin parti içindeki gücünü bu kararın iptal edilmesi yönünde kullandığını, öneri sunduğunu ve Başbakanın açıklamalarının bu çabaların sonucu olduğunu söyledi. CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat'ın basın açıklamasının metni şöyle:

"CTP Gençlik Örgütü yaz burslarının kaldırılmasına kesinlikle karşıdır. Geçmişten bugüne öğrenci haklarıyla ilgili en büyük mücadeleleri veren örgütümüzün dün kara dediğine bugün ak demesi düşünülemez. Bu konudaki görüşlerini parti içerisinde değişiklikler gündeme geldiği andan itibaren savunan Gençlik Örgütü,  parti içerisindeki etkinliğini kullanma çabalarına girişmiştir. Bunu yaparken partiyi kamuoyu önünde eleştirme kolaycılığını değil, bütçedeki sıkıntıların da bilinciyle alternatif ortaya koyma, burs sistemiyle ilgili çalışmalarını partiyle paylaşma ve tartışmayı gerçekten sonuç alıcı noktaya çekme yolunu tercih etmiştir. İşte siyasetin öznesi olmak bu demektir.
Sayın Başbakan’ın meclisteki tartışmalardan sonra yapmış olduğu açıklama, çabalarımızın sonucunu almaya ne kadar yakın olduğumuzun en büyük göstergesidir. Bu vesileyle solcu, demokrat, ilerici genç arkadaşlarımıza, siyasetin öznesi olmak, değişimin parçası olmak için CTP Gençlik Örgütü saflarına katılma çağrısı yapar, öğrenci arkadaşlarımıza da mücadelelerinin CTP içerisinde tarafımızca yürütüldüğünü bir kez daha hatırlatmak isteriz."

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
Etiketler :