1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP Gençlik Örgütü’nden Akıncı’ya destek
CTP Gençlik Örgütü’nden Akıncı’ya destek

CTP Gençlik Örgütü’nden Akıncı’ya destek

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleme kararı aldı ve genç üyelere sandıklara gitme çağrısı yaptı.

A+A-

CTP Gençlik Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre, genişletilmiş Gençlik Meclisi toplantısında cumhurbaşkanlığı seçim süreci değerlendirildi.

Açıklamada, adanın kuzeyinde gerçekleştirilen seçiminin birinci turunun ülkeye yakışan demokratik bir ortamda gerçekleştiğini ancak CTP’nin aldığı oy oranının, CTP Gençlik Örgütünün hedeflediği ve murat ettiği sonuca ulaşamadığı belirtildi.

CTP Gençlik Örgütü açıklaması, şöyle devam etti:
“İlk turda seçim sonuçları ne olursa olsun CTP Parti Meclisi, 45 yıllık CTP geleneğine,  sosyalist ideolojisine bağlı kalarak ve Birleşik Kıbrıs'a ve Federal çözüme olan özlemi nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Mustafa Akıncı'yı destekleme kararı almıştır.

Bizler Genç CTP’liler olarak, parti meclisimizin almış olduğu bu kararı destekliyor, çözüm ve barış yanlısı Mustafa Akıncı'nın ikinci turda cumhurbaşkanı olması için bütün enerjimizle çalışıyoruz”

TAK

Bu haber toplam 2498 defa okunmuştur