1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP Gençlik Örgütü yeni başkanını seçti
CTP Gençlik Örgütü yeni başkanını seçti

CTP Gençlik Örgütü yeni başkanını seçti

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, geçtiğimiz gün 16. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirdi

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, geçtiğimiz gün 16. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirdi ve başkanlığa bir önceki dönemde örgüt sekreterliği görevini yürüten Bertu Dedeler seçildi. Dedeler, görevi 15. Dönem Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan’dan devraldı. Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın konferans salonunda gerçekleştirilen 16. Olağan Kurultaya Genel Başkan ve Başbakan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, MYK üyeleri, milletvekilleri ve çok sayıda genç üye katıldı. 16. dönemde Gençlik Meclisi’nde görev yapacak olan 30 kişi de belirlendi. CTP Gençlik Örgütü’nün olağan kongresine Kıbrıs’ın güneyinden EDON Genel Sekreteri Christos Christofias da katılarak konuşma yaptı.

ERHÜRMAN: GENÇLERİMİZ AKTİF BİR ŞEKİLDE SAHADA OLMALI

Gençlik Örgütü’nün 16. Olağan Kongresi’ne katılarak konuşma yapan CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman, gençlerin aktif bir şekilde sahada olması gerektiğini belirtti. Bu ülkede yaşayan yurttaşların büyük bir çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu dile getiren Erhürman, bu gençlere ulaşarak Parti politikalarını anlatmak gerektiğini vurguladı. Bu konuda Gençlik Örgütü’ne büyük görevler düştüğünü dile getiren Erhürman, “sol politika sadece sokaktadır. Eylemlerin dışında da insanlarla iç içe olmalıyız. Gençlerimizin gelip bu partiyi devralma görevi vardır. Bunun için gençler kendilerini hazırlamalıdır. Hükümet sürecimizde gençlerimizle birlikte çeşitli çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

TOMGÜSEHAN: ADANIN BİRLEŞMESİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Gençlik Örgütü eski Başkanı Şehan Tomgüsehan, görevi devralan genç yoldaşların toplumu daha demokratik, daha aydın, daha eşitlikçi ve birleşik Kıbrıs’a götürmek için çalışacaklarına olan inancını belirtti. Parti büyüklerinin aşındırdığı yolu gençlerin daha ileriye götüreceğini kaydeden Tomgüsehan, “partimizin ve hükümetin icraatlarını herkese anlatacağız. Kıbrıs Sorunu’nda masaların bozulup yeniden kurulmasından bıktık. Adanın birleşmesi bizim olmazsa olmazımızdır. CTP Gençlik Örgütü üyeleri bu konuda çalışmakla yükümlüdür” ifadelerini kullandı.

 

DEDELER: YAŞAMIN HER ALANINDA GENÇLERLE İÇ İÇE OLACAĞIZ

CTP Gençlik Örgütü başkanlığına seçilen Bertu Dedeler ise Kıbrıslı Türk gençliğinin sesini duyurmak için her dönem olduğu gibi geçtiğimiz dönemde de hem kıtasal hem de kıtalararası organizasyonlara katılarak birçok önemli başarılara imza attıklarını, istedikleri sonuçlara ulaşabilmek için sadece seçim dönemi değil, yaşamın her alanında gençlerle iç içe olacaklarını söyledi. Dedeler, içe dönük politikaların konuşulduğu bu dönemde CTP’li gençler ve Gençlik Örgütü’nün tarihsel misyonu olarak her hareketini ve düşüncesini, “Kıbrıs’ta barış engellenemez” şiarı üzerine kuracaklarını söyledi.

 

CHRİSTOFİAS: KIBRIS SORUNU’NUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

Kıbrıs’ın güneyinden kongreye katılarak konuşma yapan EDON Genel Sekreteri Christos Christofias da CTP Gençlik Örgütü’nün olağan kurultayının Kıbrıs Sorunu’na çözüm bulmak için yürütülen müzakerelerin çıkmaza girdiği bir döneme denk geldiğini hatırlattı. Sorunun çözümü için birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Christofias, “bir yanda ELAM’cı faşistlere ve diğer yanda Afrika Gazetesi’ne saldıran faşistlere, tel örgülerin iki tarafında milliyetçilere karşı koymamız gereken bir dönemde birbirlerine sözde rakip gibi görünen milliyetçileri beslemeyecek şekilde hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

cc-020.jpg

GENÇLİK MECLİSİ DE BELİRLENDİ:

  1. Barış Önel
  2. Çağkan Kabataş
  3. Berkay Çobanoğlu
  4. Reyhan Soyseven
  5. Direnç Berksel
  6. Simge Alıcı
  7. Hüseyin B. Özkader
  8. Bolkan Bardak
  9. Hüseyin Aytaç
  10. Melis Yaba
  11. Uygar Küçüksu
  12. Ramadan Küçüksu
  13. İmran Kunduracı
  14. Selim Aydın
  15. Hüseyin Sencar
  16. Erol Adem
  17. Hasan Kobat
  18. Hasan Oğuzkan
  19. Buse Güzelay
  20. Çağrı Çelikkanat
  21. Veli Ardıç
  22. Hasan Cankoy
  23. Reşit Çakıcısoy
  24. Pembe Ilgar
  25. Tufan Vudalı
  26. Mustafa Sipahi
  27. Asım Kartal
  28. Sadi Erdendoğ
  29. Orcan Saygılı
  30. Halil Uskuri
Bu haber toplam 13724 defa okunmuştur