1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP Gençlik Örgütü Girne’de ‘barış ateşi’ yaktı
CTP Gençlik Örgütü Girne’de ‘barış ateşi’ yaktı

CTP Gençlik Örgütü Girne’de ‘barış ateşi’ yaktı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü önceki akşam Girne’de Barış Parkı’nda “barış ateşi” yakarak, Kıbrıs’ta çözüme olan inançlarını dile getirdi

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü önceki akşam Girne’de Barış Parkı’nda “barış ateşi” yakarak, Kıbrıs’ta çözüme olan inançlarını dile getirdi.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, gençlerle sohbet edip, şarkılar söyledi.
Siber, etkinlikte yaptığı konuşmada, barış ateşinin yüreklerinde hep yandığını, bu seçimin gençlerin özgürlük ve barış umutlarının galip geleceği bir seçim olacağını söyledi.
Geleceği gençlerle birlikte kuracaklarını belirten Siber, Kıbrıs Türk halkının beş yıl daha kaybetme lüksü olmadığını, bir anne olarak gençlerin göç etmesinin önüne geçmek için çalışacağını söyledi.
El birliğiyle bu seçimi kazanacaklarını belirten Siber, Girne’de yanan barış ateşinin 19 Nisan akşamı bütün adayı saracağını ifade etti.

Talat: “Bu fırsat kaçmamalı”
Etkinliğine katılan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da önlerindeki seçimin çok kritik bir seçim olduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.
Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs Türk halkının 5 yılını alıp götürdüğünü vurgulayan Talat, 5 yıl daha kaybedilmemesi gerektiğini ve bu seçimi CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’in kazanacağını iddia etti.
Barış için CTP’li gençlerin motor gücü olduğunu kaydeden Talat, çözüme ve barışa karşı olan liderliğin gönderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1997 defa okunmuştur