1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP: “Fellahoğlu’na 3 büyük örgütten destek”
CTP: “Fellahoğlu’na 3 büyük örgütten destek”

CTP: “Fellahoğlu’na 3 büyük örgütten destek”

CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu’na sivil toplum örgütlerinden destek sürüyor

A+A-


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu’na sivil toplum örgütlerinden destek sürüyor. Fellahoğlu ve beraberindeki belediye meclis üyesi adayları, ülkemizin üç büyük sivil toplum örgütü Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi ziyaret edip destelerini aldılar.
 

Avrupa’nın başkenti

Bir yıl önce Lefkoşa’da ateşlerin yandığını ve Lefkoşa’nın “Çöp Kent” olarak anıldığını belirten LTB Başkanı Fellahoğlu, “Her türlü olumsuzluğa rağmen Yapı Denetimi; Sağlık Taraması; Engelsiz Park gibi birçok ilke imza attık.  Çözüm ve emek adına da işler yaptık. Çalışanların sadece maaşlarını ödemedik, geriye dönük haklarını da ödedik. Güney Lefkoşa ile temas halinde olduk. Meclis üyelerimiz ve teknik ekibimiz haftada bir gün Güney Lefkoşa Belediyesi ile görüşüyor. Avrupa Birliği temsilcileri ile ortak toplantılar yaptık. Lefkoşalı, Avrupa başşehirlerinin gördüğü hizmeti görecek. Çünkü Lefkoşa Avrupa’nın başkentidir” dedi.

İstikrar sağladık

“Lefkoşa bir daha asla 7 Nisan 2013 öncesine dönmeyecektir” diyen Fellahoğlu şöyle devam etti “Yeni maceralara hayır! Çünkü yeni bir adayın mutlaka zamana ihtiyacı vardır. Ancak Lefkoşamızın kaybedecek zamanı yoktur. Lefkoşalının uygulanabilir projelere ihtiyacı vardır. Bir yıllık çalışma dönemimizde sivil toplum örgütleri ile birlikte hazırladığımız Hayvan Barınağı; Tramvay; Bisiklet Yolları; Amfi Tiyatro ve Müzik Merkezi ve Dereboyu Yol Projemiz vardır. Dereboyu Yol Projesi’ne Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından olumlu yanıt gelmiştir. 30 Haziran’dan itibaren gerekli çalışmalar başlatılacaktır. Popülizm yapmadık, yapmayacağız. Lefkoşa’ya istikrar sağladık, bu istikrarı artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.


LTB’nin önemi

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Mehmet Seyis ve Genel Sekreter Hasan Felek yaptıkları konuşmalarda yerel seçimlerin önemi ve LTB’nin uluslararası niteliğine dikkat çektiler. Kıbrıs sorununun görüşüldüğü bu günlerde, özellikle uluslararası tanınmışlığı olan LTB’de barış isteyen güçlerin görevde olması, iki toplumlu etkinliklerin düzenlenmesi ve Avrupa Birliği ilişkilerindeki önemi vurgulandı. Seyis, “Lefkoşa’daki bir yıl önceki yıkımı ortadan kaldırdınız, gelecek dönemde sizlere başarılar dileriz” derken; Felek ise, cesaretinden dolayı LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu kutladı.

Dürüstlüğünü tartışmam

Konuşmasına LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun dürüstlüğünü hiç kimseyle tartışmam bile” diyerek başlayan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “Kendisi de iş adamı olduğundan aynı dilde konuşuyor ve anlaşabiliyoruz. Bu bizler için avantajdır. LTB bizler için önemlidir. Çünkü bizlere iş imkanı yaratır. Çünkü ülkemizin başkentidir ki yabancı yatırımcı için ilk izlenimi başkentler yaratır. LTB iyi yönetilirse, üyelerimiz iş yapar ve paralarını alır. İyi yönetilmezse üyelerimiz iş yapamaz, ya da yaptıkları işlerin parasını alamazlar. Yapı Denetimi bir ‘devrim’ niteliğindedir. İnanıyorum ki bir yılda ateşi söndürülen LTB, önümüzdeki dört yıllık sürede düzlüğe çıkacaktır. CTP-BG Heyetine başarılar dilerim” dedi.
 

Lefkoşalı biliyor

Konsey olarak tüm partilere eşit mesafede olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt, “Bir yıl önce LTB hiçbir hizmet vermiyordu. Kasası boş, sokakları çöple dolu ve eylemlere sahne idi. Bir yıllık sürede borçların ödendiğini ve hizmetlerin verilmeye başlandığını bizler gördük. Yapılanları tüm işadamlarımızın da gördüğüne ve bunu değerlendireceklerine inanıyorum. Lefkoşalının bunları görüyor ve biliyor. Sizlere gerekli desteği verip, dört yıl daha hizmet etmenize olanak sağlayacaklardır. Çünkü bir LTB Başkanından beklentililerimizin tümü sizde mevcuttur” şeklinde konuştu. YD

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur