1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "CTP, dün olduğu gibi bugün de barışı savunmaktadır"
"CTP, dün olduğu gibi bugün de barışı savunmaktadır"

"CTP, dün olduğu gibi bugün de barışı savunmaktadır"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısyla yazılı bir açıklama yaptı.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısyla yazılı bir açıklama yaptı.  Partiden yapılan açıklamada CTP'nin kurulduğu günden bu yana barışı arzuladığı dile getirildi. 

Yapılan yazılı açıklamanın tam metni şu şekilde;

"İnsanlık tarihinin en kanlı savaşı 2. Dünya Savaşı’nı başlatan Nazilerin, Polonya’yı işgal ettiği gün olan ve verilen kayıpların unutulmaması için BM tarafından Dünya Barış Günü ilan edilen 1 Eylül’de, küresel ateşkesin bir gün değil her gün için ilan edildiği, silahların gömüldüğü bir dünya dilediğimizi bir kez daha belirtmek isteriz.

Savaşı yaşamış, göç yollarına düşmüş Kıbrıs halkları bu yıkımın yarattığı acıları hala saramamıştır. Birleşmiş Milletler dünyanın köklü sorunlarından biri olan Kıbrıs’ta barışın bekçiliğini yapmakta ancak Kıbrıs halkları yarım asırdır barışı hala yakalayamamaktadır. Oysa barışın kaybedeni yoktur, kazananı insanlıktır.

Liderlerin masada çözmeye çalıştığı Kıbrıs Sorunu devam ederken, sokakta halkların kaynaşması ile gerçekleşmesi mümkün olan barışın adamıza gelmesi, dünyayı din, dil, ırka göre bölenlere büyük bir örnek olacaktır. Bu küçücük adada barış adına atılacak en ufak bir adımın tüm dünyada domino etkisi yaratacağına olan inancımız tamdır. Hiçbir sorun tek başına ve birbirinden bağımsız değildir ve biliyoruz ki cesaret barışın ilk adımıdır.

Bu yüzden CTP, elli yıldır bu uğurda bedeller ödemekte ve barışı dün olduğu gibi bugün de aynı inançla savunmaktadır. Kıbrıs’ın toprak bütünlüğünü koruyarak kurulacak federal bir devlet haline dönüşmesi sadece burada değil Doğu Akdeniz, Ortadoğu ve Avrupa’da da çok olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Bu yıl Müslüman aleminin bayramına denk gelen 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün, halkımızın ve tüm dünya halklarının adil, eşit, insanca yaşayacağı, masum sivillerin ölmeyeceği, göç yollarına düşmeyeceği, sınırların kalkacağı ve insanlığın birbiriyle kucaklaşacağı günleri getirmesini diler, halkımızın Kurban Bayramı’nı da kutlarız."

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur