1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP-BG PES kongresine katıldı
CTP-BG PES kongresine katıldı

CTP-BG PES kongresine katıldı

“Süreç bu sefer başarıya ulaşmalı”

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG)’nin gözlemci üye olduğu ve Avrupa çapında 40’tan fazla ülkeden sol ve ilerici partinin çatı partisi olan Avrupa Sosyalistleri Partisi PES’ten Kıbrıs’ta çözüm çağrısı geldi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, 12-13 Haziran tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen 10. PES Kongresi’nde, CTP-BG’yi milletvekili ve Dış İlişkiler Sekreteri Armağan Candan ile milletvekili ve Kadın Örgütü Dış İlişkiler Sekreteri Fazilet Özdenefe temsil etti.
Konferansın ilk gününde gerçekleştirilen seçimde PES Başkanlığı’na yeniden Sergei Stanishev getirilirken yeni dönemdeki hedefler ortaya koyuldu.
Kongre’de Avrupa genelinde işsizliğin azaltılması, demokrasinin geliştirilmesi, göçmen ve mülteci haklarının geliştirilmesi ve özellikle Ortadoğu, Akdeniz ve Kuzey Afrika’da barış ve istikrar ortamının sağlanması konuları öne çıktı.

Süreç bu sefer başarıya ulaşmalı
Kongrenin ikinci gününde onaylanan kararda ise; Kıbrıs’taki çözüm sürecine özel vurgu yapılarak Avrupa Birliği'nin Kıbrıs'taki iki tarafça da güçlü bir şekilde desteklenen bir çözüme ulaşılabilmesi için taraflar arasında başlayan diyaloğu desteklemesi çağrısı yapıldı.
Kararda Kıbrıs sorununun hala daha devam etmesinin üzüntü verici olduğu ve Annan Planı başarısızlığının ardından yeniden başlayan barış sürecinin bu sefer başarıya ulaşmasının önemi vurgulandı.

Güven yaratıcı önlemler hakkında bilgi verildi
CTP –BG heyeti Kongre sırasında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, PES Başkanı Sergei Stanishev ve AP Sosyalist Demokrat Grup Başkanı Gianni Pitella ile de görüştü.
Heyet muhataplarına Kıbrıs çözüm müzakereleri ve iki lider tarafından açıklanan güven yaratıcı önlemler hakkında bilgi verdi ve görüş alışverişinde bulundu.  TAK

Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur