1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Creditwest’ten üreticiye destek
Creditwest’ten üreticiye destek

Creditwest’ten üreticiye destek

Salgınla birlikte üretimin önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Ülkenin önde gelen işletmelerinden Creditwest Bank, her zaman olduğu gibi üreticilerin yanında olduğunu belirterek, verilen hizmetleri açıkladı.

A+A-

 

Salgınla birlikte üretimin önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Ülkenin önde gelen işletmelerinden Creditwest Bank, her zaman olduğu gibi üreticilerin yanında olduğunu belirterek, verilen hizmetleri açıkladı.

Banka, Creditwest EMEK kart ile yapılan harcamalar yanında küçük esnaf, tarım ve hayvancılık kredisi gibi yeniliklerle üretime ve üreticilere katkıda bulunmaya devam edeceğini ifade etti.

Her dönemde üreticinin yanında olan Creditwest Bank, süt üreticileri, hayvan üreticileri, kuru tarım, narenciye üreticilerine özel sunduğu hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

 

Banka tarafından yapılan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

“Son dönemde tüm dünyada baş gösteren virüs salgını ile üretimin ne denli önemli olduğunu bir kez daha kanıtlanmış oldu. Ülkemizde GSYH nın % 9’u ve toplam istihdamın %20 sine denk gelen tarım sektörü önemli bir gelir kaynağı ve istihdam olanağı sağlıyor. Günümüzde üretim ve üreticinin desteklenmesi ve her zaman geliştirilmesi gerektiği ifade eden  ekonomistler özellikle doğru finansmanın hayati önem taşıdığı konusunda hem fikirler.

Creditwest Bank üreticilerin beklenti ve ihtiyaçlarına hitap eden  Süt Rekolteli kredi, Tarım/tahıl Rekolteli Kredi ve Sebze Meyve Rekolteli kredi ürünleri ile rekolte beyan eden üreticilere uygun faiz ve vadelerde kredi imkanı sağlıyor. Üreticiler Kuru ve Sulu tarım kredisinde 9 ay sonra ödeme olanağı elde ederek ekim dönemine daha rahat hazırlanma imkanı elde ediyorlar.

Creditwest Bank ve TÜK arasında ilk kez geçtiğimiz yıl yapılan anlaşma ile üreticilerin rekolte tesliminden doğan ödemeleri Creditwest Bank şubelerinden gerçekleşti. Bu yıl ilgili anlaşma TÜK ile tekrar imzalanarak çiftçilere rekolte ödemeleri hızlı ve zamanında Creditwest Bank şubelerinden gerçekleşmeye devam ediyor.

 

Küçük esnaf, tarım ve hayvancılık kredisi hayata geçti

Ekonomik faaliyetleri desteklemek amacıyla, reel sektörün ihtiyaç duyacağı finansman kaynaklarına daha kolay ulaşması ve işletme sermayelerine kaynak yaratabilmeleri adına Devlet Destekli Kredi Garanti fonu ve Creditwest Bank işbirliği ile  Küçük Esnaf Tarım ve Hayvancılık Kredi hayata geçti. İlgili kredi programında yıllık %9 faiz, 48 ay vade uygulanmakta olup kredi ilk 12 ay geri ödemesiz gerçekleşmektedir. İlgili kredi programında faiz dışında komisyon ve benzeri masraf alınmayacak ayrıca  pul vergisi olmayacaktır.”

 

Credıtwest EMEK kart ile TÜK harcamaları ilk 90 gün ödemesiz

Üreticilerin, EMEK Kart ile Toprak Ürünleri Kurumu’ndan aldıkları tüm mal ve hizmetleri 3 ay boyunca hiç bir faiz ve masraf ödemeden alabildiği de belirtilirken, tüm alışverişlere 12 ay taksit uygulanmakta olup Emek Kart ile yapılacak tüm işlemlerin Kurum’un belirlediği peşin fiyat rakamları ile ücretlendirildiği kaydedildi. Bunun yanında kart masrafı alınmadığı da ifade edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4040 defa okunmuştur
Etiketler :